Ce cred profesorii despre manualele digitale și cât de mult îi ajută la catedră

Ce cred profesorii despre manualele digitale și cât de mult îi ajută la catedră

Educația pe care o primim în instituțiile de învățământ reprezintă o piatră de temelie pentru viitorul fiecăruia dintre noi. Învățământul se schimbă de la un la altul, iar odată cu evoluția rapidă a tehnologiei, și elevii au început să nu mai fie atât de receptivi la metodele clasice de predare a materiei în școli.

Recent, au apărut metode alternative de studiu, are să încurajeze interesul elevilor pentru școală. De asemenea, aceastea pot chiar să îi atragă mult mai mult pe copii către cultură și învățare. Au apărut manualele digitale și au fost considerate adevărate inovații în educație. După o perioadă de testare a acestora, s-a realizat un sondaj pentru a evidenția cât de mult îi ajută pe profesori și pe elevi aceste resurse în format electronic, conform Intuitext.

Ce aduc nou manualele digitale?

Alături de CD-urile educaționale sau platformele online de învățare, manualele digitale au fost create în acord cu evoluția societății și cu profilul noilor generații de elevi ai erei digitale. Pasionați de gadget-uri „smart, interesați de tot ce înseamnă tehnologie și dornici să știe cât mai multe din acest punct de vedere, elevii rezonează tot mai puțin cu vechile metode de studiu. Manualele digitale au fost concepute pentru elevii din ciclul primar, promovând astfel ideea de studiu plăcut pentru elevi și eficient pentru cadrele didactice.

Pentru a se înțelege impactul acestor manuale digitale în educația românească, s-a realizat un sondaj care a dezvăluit câteva informații interesante ferite chiar de cadrele didactice care au folosit la clasă manualele digitale:

  • Peste 57% dintre cadrele didactice care au participat la acest studiu, au declarat că manualele digitale îi ajută mult în predare.
  • 28,15% – Nu au folosit până acum. Din păcate, dotările tehnologice ale şcolii unde predau nu permit utilizarea unor metode moderne de învăţare. Le-ar plăcea, însă, să poată folosi manualele digitale la clasă, având beneficii evidente.
  • 14,81% – Cred că manualele digitale îi ajută pe copii la teme, la studiul acasă, încurajându-i să-şi facă lecţiile cu mai multă plăcere. La clasă preferă, însă, manualul în varianta tipărită.

Astfel, în urma acestui sondaj s-a constantat faptul că profesorii consideră manualele digitale utile în procesul de predare, dat fiind că elevilor li se par interesante resursele disponibile aici. Astfel copiii învață cu plăcere, iar pentru profesori reprezintă un real ajutor în pregătirea și susținerea lecțiilor. Pe de altă parte, există o categorie de cadre didactice care și-ar dori să-și desfășoare lecțiile folosind aceste metode alternative de studiu, dar tehnologiile existente în anumite școli nu permit utilizarea acestora.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Text realizat cu sprijinul Intuitext

Citește și:

Cum alegi un profesor bun pentru copilul tău

Copiii cu note mici au mai puține șanse de reușită. Mit sau adevăr?

Este bună competiția academică? Să-i împingem pe copii către olimpiade sau nu?

A învăța bine nu e totul! Care sunt suferințele copiilor cu note mari

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie