Ce cred profesorii despre limita de două ore pentru teme. Părerile sunt împărțite

ministerul-educatiei

Recent, Ministrul Educației a anunțat că va reglementa printr-un ordin numărul de ore pe care elevii să le petreacă rezolvând temele pentru acasă, iar această informație a stârnit destul de multe controverse. S-a stabilit că numărul de ore petrecute cu efectuarea temelor pentru acasă nu trebuie să depășească 2 ore, iar ca totalul numărului de ore pe care un elev le petrece învățând pentru școală să nu depășească 5-8 ore.

După publicarea acestui ordin profesorii au reacționat și au acceptat să participe la un sondaj realizat de Intuitext, conform didactic.ro în care și-au exprimar părerea sinceră în legătură cu acest subiect.

O altă informație în plus din acest ordin se referă la faptul că numărul de 2 ore pentru temele de acasă este destinat elevilor din învățământul primar și gimnazial, iar la clasa Pregătitoare nu se vor da teme deloc. Timpul de cel mult 2 ore însumează toate disciplinele, în aşa fel încât media zilnică a pregătirii elevului, în clasă şi în afara ei, să se încadreze în 5-8 ore zilnic.

De asemenea, 'în perioada vacanţelor, de regulă, nu se vor da teme pentru acasă elevilor din învăţământul primar şi gimnazial, se mai precizează în ordinul semnat de Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru.

Conform sondajului la care au răspuns 578 de cadre didactice, au fost obținute următoarele rezultate, care au fost obține înainte ca aceată lege să fie prezentată presei.

• 48,96 % – consideră că volumul temelor trebuie decis de profesor, în funcție de obiectivele lecțiilor și de capacitatea elevilor.
• 12,8 %– cred că două ore de teme nu sunt de ajuns pentru ca elevii să se pregătească satisfăcător la toate cele șase ore de a doua zi.
• 38,24 % – sunt de acord cu această limită maximă, motivând că elevii au nevoie de timp pentru practicarea unor hobby-uri , iar studiul nu trebuie să le ocupe tot programul.

Potrivit acestor rezultatelor, majoritatea cadrelor didactice încurajează ideea de timp liber pentru elevi, pe care aceștia să îl folosească pentru cultivarea unor talente sau practicarea unor hobby-uri.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Nu impuneți copiilor voștri un anumit tip de gândire! Nu trebuie să le stați în cale

Când părinții nu au curaj să (își) recunoască anumite lucruri…

Cât de mult mai contează scrisul de mână și caligrafia școlarilor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro