Ce beneficii au germenii de grâu

germenii de grau

Cu siguranță mulți dintre noi îi consumă deja, dar probabil că puțini sunt conștienți de proprietățile nutriționale și terapeutice ale germenilor de grâu, provenite din multitudinea de vitamine, minerale, aminoacizi și enzime.

germenii de grau

Totuși, aceste substanțe nutritive au de suferit dacă germenii de grâu sunt supuși preparării termice sau sunt ținuți prea mult timp la lumină, de aceea se recomandă consumul lor în stare crudă și păstrarea lor în locuri întunecate, în recipiente închise ermetic.

Ce nutrimente conțin germenii de grâu

Germenii de grâu conțin 30% proteine, 14% fibre, vitaminele E, B1, B2, B5, B6, B9, minerale. Proteinele prezente în germenii de grâu sunt ușor asimilate de organism și conțin toți aminoacizii esențiali. Lipidele sunt reprezentate, în proporție de 70%, de acizii grași polinesaturați esențiali Omega 6 și Omega 9. Vitamina E este un antioxidant puternic care previne îmbătrânirea prematură a pielii, protejând celulele în fața agresiunii radicalilor liberi. Vitaminele B intervin în metabolism, în creștere și asigură buna funcționare a sistemului neuromuscular.

Totodată, germenii de grâu conțin fitosteroli, compuși vegetali ce contribuie la diminuarea nivelului de colesterol, luteină, un antioxidant care protejează retina, lizină și metionină, aminoacizi esențiali în procesul de creștere.

Pe scurt, germenii de grâu cresc imunitatea organismului și îi redau tonusul în caz de oboseală sau de slăbiciune. Pot fi consumați de oricine, indiferent de vârstă, într-o mulțime de combinații.

Cum pot fi consumați germenii de grâu

Dacă vrei să fii energică ziua întreagă, consumă germeni de grâu la micul dejun. Îi poți adăuga în iaurt, în lapte sau îi poți presăra peste omletă. De asemenea, sunt delicioși în salate, în supe, pe legumele pregătite la grătar sau pe fripturi. Pot fi integrați și în deserturi precum clătite, waffe sau plăcinte.

Deși au un gust neutru, unele persoane nu agreează consumul lor ca atare. Pentru acestea, există gelulele care conțin extract din germeni de grâu, la fel de eficiente și mult mai ușor de administrat.

De asemenea, în magazinele naturiste se găsește ulei vegetal de germeni de grâu care conservă toate proprietățile acestor cereale. acesta poate fi folosit doar la asezonarea salatelor. Nu trebuie folosit la gătire, întrucât nu trebuie preparat termic pentru că își pierde proprietățile. Totodată, uleiul de germeni de grâu are și uz cosmetic, fiind benefic pielii foarte uscate, pe care o hidratează în profunzime.

Obișnuiești să consumi germeni de grâu? Cum preferi să îi mănânci?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate