Caz halucinant în Iași! Cinci copii au fost găsiți asfixiați după ce au jucat „Balena Albastră”

Caz halucinant în Iași! Cinci copii au fost găsiți asfixiați după ce au jucat „Balena Albastră”

Incident șocat la o școală din Iași! Cinci elevi au fost găsiți asfixiați după ce au participat la provocările celebrului și controversatului joc „Balena Albastră'. Este vorba despre patru fetițe și au băiat care își țineau respirația, iar un al copil le apăsa piepturile. Aceasta era una din probele jocului.

Cei cinci copii au fost ransportați de urgență la spital, conform Ziarului de Iași. Din păcate însă, medicii de la Spitalul de Copii „Sf. Maria' din Iaşi sunt rezervaţi în privinţa evoluţiei stării elevilor de la Şcoala „Veronica Micle'. Se pare că jocul i-a adus într-o stare foarte gravă. Un asemenea caz este îngrijorător pentru toți părinții, mai ales că jocul  „Balena Albastră', este din ce în ce mai răspândit prin mai toate școlile din România.

Minorii internați se află sub supraveghere medicală, însă prognosticul medicilor este rezervat.

„Copiii au fost internaţi la Spitalul de Pediatrie şi rămân sub supraveghere. Prognosticul este rezervat pentru că nu putem să ştim cât a fost acea lipsă de oxigen, noi sperăm să fie bine, să nu apară nicio complicaţie, dar nu avem de unde să ştim care este evoluţia la aceşti copii', a declarat medic şef UPU Spitalul de Copii „Sf. Maria', dr. Tamara Solange Roşu, conform ortodoxinfo.ro.

„Au fost aduşi cinci copii, cu vârste cuprinse între 12 şi 13 ani de la o şcoală din Bucium, în timpul pauzei de la ora 12. Copiii au practicat un joc, la comanda unui coleg şi-au ţinut respiraţia, iar alţi colegi i-au strâns în braţe. Datorită hipoxiei de lungă durată pacienţii şi-au pierdut starea de conştienţă. Sunt în prezent la UPU, la oxigenoterapie şi investigaţii de specialitate', a declarat și dr. Tamara Roşu, medic şef UPU Sf. Maria, potrivit sursei citate.

Autoritățile trag un semnal de alarmă și îi atenționează pe părinți

Poliția le atrage atenția oamenilor asupra jocului virtual Balena Albastră' („Blue Whale'). Acesta a produs mai multe victime în țările vecine. Autoritățile le recomandă celor care observă că cei din jurul lor și-au schimbat comportamentul în ultima perioadă, inclusiv în mediul online, să sune la Poliție.

„Deși nu este un fenomen în România, vă recomandăm tuturor celor care sunteți timorați sau amenințați de < < prietenii > > din mediul virtual, să căutați sprijin la persoanele dragi sau la autorități', a anunțat Biroul de presă al Poliției Române.

Astfel de infracțiuni pot avea loc pe rețelele sociale sau pe alte forme de comunicare pe internet — e-mail, messenger, forumuri.

Ce este, de fapt, „Balena Albastră'?

Acest joc Balena Albastră' („Blue Whale') s-a lansat în Rusia. Acesta circulă în special în țările care folosesc limbi slavice. Acesta are 50 de niveluri și presupune îndeplinirea de către participant a unor sarcini pe care le primește de la un „custode' sau „mentor'.

După intrarea în joc „Balena Albastră', mentorul distribuie participantului sarcini. Mai apoi, acesta trebuie să facă dovada că le-a îndeplinit prin trimiterea de fotografii sau filmulețe. Sarcinile, trasate pe parcursul a 50 de zile, se referă la automutilare, ascultarea unor melodii cu mesaje suicidale, trezirea în mod sistematic la ora 04:20, vizionarea de filme sau videoclipuri de groază, escaladarea unor clădiri înalte, poduri, izolare de societate.

În Rusia, din cauza jocului Balena Albastră' s-ar fi sinucis peste 130 de adolescenţi. În urmă cu o săptămână, trei tineri din Chişinău au murit, după ce s-au aruncat în gol. Doi dintre ei, în vârstă de 15 şi 16 ani, au sărit de pe o clădire cu 18 etaje. Autorităţile ar fi găsit dovezi pe paginile lor de socializare că ar fi participat la jocul „Balena Albastră', potrivit Unimedia. Cel de-al treilea tânăr s-a aruncat de pe o clădire cu 14 etaje.

Copiii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani sunr cei mai afectați de acest job morbid. Din acest motiv, Poliția le recomandă părinților să fie mereu atenți la ce activități desfășoară copiii lor în mediul online. Dacă se observă o schimbare în comportamentul copiilor, părinții trebuie să anunțe de urgență autoritățile.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Folosirea internetului în timpul orelor scade performanțele școlare

Un român este studentul anului în Europa! Un tânăr din Humulești a reușit o performanță incredibilă

Mentor, coach, trainer, antrenor – care este fiecare dintre ei și care e rolul lor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri