Catedrala Notre-Dame din Paris, un loc încărcat de istorie


Catedrala Notre-Dame din Paris este un simbol al Franței și un loc încărcat de istorie. Catedrala care se află în centrul Parisului este o capodoperă a arhitecturii gotice timpurii din Franța și reprezintă unul dintre cele mai vizitate monumente istorice din lume. 

Catedrala Notre-Dame din Paris, un loc încărcat de istorie

Construcția catedralei Notre-Dame din Paris a început în anul 1163, urmând ca lucrările să fie finalizate în anul 1345. Este locul unde au avut loc o mulțime de evenimente istorice, cele mai importante fiind încoronarea lui Napoleon Bonaparte ca împărat al Franței în anul 1804, căsătoria lui Henri IV cu Marguerite de Valois și sărbătorirea Eliberării Parisului.

Catedrala Notre-Dame din Paris se află în topul preferințelor turiștilor, fiind pe lista atracțiilor ce trebuie văzute în cadrul unei călătorii în Franța. Anual, catedrala este vizitată de 13 milioane de persoane, ceea ce înseamnă că în fiecare zi, pragul acesteia este trecut de aproximativ 30.000 de oameni. În preajma sărbătorilor importante, numărul celor care își doresc să viziteze catedrala Note-Dame din Paris poate crește semnificativ.

Urmărește materialul vide de mai sus pentru a vedea mai multe fotografii cu catedrala Notre-Dame din Paris, un loc încărcat de istorie.

Foto: hepta.ro

Citește și: 

Avantaje te învață să dansezi: învață valsul la tine acasă

Ce superstiții au românii?

Mai știu românii să iubească?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alte video-uri