Cataplasmele cu ghimbir, cel mai eficient remediu pentru durerile de spate

Ne apucă atunci când ne e lumea mai dragă, iar cauzele sunt diverse: fie stăm prea mult timp așezate pe scaun, fie suntem sedentare de fel, fie facem mișcări bruște etc.

durerile de spate

Cert este că durerile de spate, căci despre ele este vorba, sunt unele dintre cele mai nesuferite dureri. Uneori sunt insuportabile, alteori nu, însă reușesc întotdeauna să ne imobilizeze și să ne împiedice să ne desfășurăm activitățile de rutină. Află, așadar, din rândurile care urmează cum poți scăpa rapid de durerile de spate cu ajutorul unui remediu naturist pe bază de ghimbir.

Beneficiile ghimbirului asupra sănătății

Lista de virtuți curative pe care le are ghimbirul este lungă: oboseala, tulburările digestive, grețurile, durerile de cap, toate devin de domeniul trecutului grație remediilor pe bază de ghimbir.

Ghimbirul conține prostaglandine, hormoni care previn sau calmează inflamațiile. Astfel, grație proprietăților sale antiinflamatorii, ghimbirul calmează rapid durerile de spate, de mijloc, musculare sau cele reumatismale. În plus, stimulează sistemul limfatic, îmbunătățește circulația și elimină toxinele.

Cum obții remediul pe bază de ghimbir care calmează durerile de spate

Remediul pe bază de ghimbir eficient în durerile de spate se obține foarte ușor: ia câteva rădăcini de ghimbir proaspăt și dă-le pe răzătoarea mică. Așază ghimbirul ras pe câteva bucăți de tifon și împăturește-le. Stoarce bine, pentru că rădăcina va lăsa zeamă, apoi introdu săculețele în apă caldă. Introdu în apă caldă și câteva prosoape.

Cum aplici remediul care elimină durerile de spate

De aici încolo, vei avea nevoie de ajutor. Roagă pe cineva să-ți așeze câte un prosop pe zona/zonele dureroase. Evident, prosoapele vor trebui să fie scurse foarte bine. La fel și săculețele de tifon cu ghimbir. Săculețele din tifon vor trebui așezate pe jumătate din prosop, apoi cealaltă jumătate a prosopului le va acoperi.

Persoana care te ajută va trebui să apese ușor peste cataplasmă pentru a se crea o interacțiune directă între ghimbir și piele.

Dacă durerile de spate sunt foarte puternice, aplică aceste comprese înainte de culcare. După ce ți s-a aplicat presiune pe cataplasmele așezate pe zonele dureroase, tifonul trebuie schimbat. Odată schimbat, este umezit, stors, introdus în prosopul care-ți acoperă spatele. Nu se mai exercită presiune asupra lui. Păstrează-l pe parcursul nopții pentru ca acest remediu să-și dubleze eficiența. În plus, astfel vei preveni și apariția unor noi dureri de spate.

Apelează la aceste comprese cu ghimbir de 3-4 ori pe săptămână, câte jumătate de oră.

Tu te confrunți frecvent cu durerile de spate? Apelezi la anumite remedii pentru a le ameliora sau le lași să treacă de la sine? Pentru a pregăti și aplica în mod corect compresele cu ghimbir și, deci, pentru a scăpa de durerile de spate, urmărește videoul de mai jos.

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate