Cătălin Georgescu: ,,Mă bucură lumina,,

_DSC7004

Pe cât este de talentat, pe atât este de modest. Atât de modest încât îți vine să-l iei în brațe și să-l săruți. Pe frunte. Cred că după simțul estetic și ochiul format pe care îl are, Cătălin Georgescu mai are un dar. Acela de a face oamenii să îl iubească. Vă propun un interviu cu unul dintre cei mai talentați și îndrăgiți fotografi ai momentului!

Când ai început să faci fotografie și de ce?

Am început undeva prin 2005, pe vremea când îmi petreceam mult timp pe mIRC și forumuri de IT&C. Unul dintre aceste forumuri avea și o secțiune de fotografie. Mi-au plăcut discuțiile, am citit mai multe informații despre temele în cauză și-apoi mi-am dorit și eu să fac genul acela de imagini despre care se discuta.

Primul meu aparat a fost un point and shoot de 3 Mp, o rezoluție de patru ori mai mică decât cea a telefonului meu actual, și tocmai neajunsurile lui m-au forțat să-nvăț compoziție, tehnică și postprocesare.

_P4A7175

Care au fost cele mai frumoase momente traite ca fotograf?

Cele mai frumoase momente sunt cele când imaginile mele fac bine, când aduc frumusețe și voioșie în viața celui surprins sau a celui care le privește. Și cu siguranță acele dăți când călătoresc și-s plasat în circumstanțe și contexte în care nu aș fi ajuns niciodată altfel.

Cum îți alegi temele, personajele pentru fotografie?

Atunci când nu primesc briefuri sau teme editoriale, aș zice că ele mă aleg pe mine. Reacționez și rezonez cu ceea ce văd, cu scene și persoane. Deci sunt mai degrabă un explorator decât un constructor.

www.catalingeorgescu.com

Dacă ai vorbi unui strain despre România, ce i-ai spune?

I-aș spune să iasă din oraș și să vadă natura, să meargă pe drumurile încă neasfaltate, pe-acolo pe unde tehnologia noastră rudimentară încă n-a ajuns, pentru că sunt printre puținele locuri unde poate vedea sălbăticia.

Care sunt lucrurile care te bucură?

Mă bucură lumina. Și puține alte lucruri o fac în aceeași măsură. Îmi place s-o văd cum cade, preia culoare și se reflectă pe unde apucă. Și-mi place când mă-ncălzește în diminețile răcoroase. Și cum mă-mbie să descopăr și explorez, să mai urc o colină să văd unde apune soarele.

_P4A6138

Ce observi prima dată la oameni?

De la distanță? Pasul. De aproape? Ochii. Mereu. Trăsătura definitorie. Și-așa-mi dau seama dacă au sau nu curaj. Și-așa îmi dau seama dacă îmi place de ei au ba.

Care sunt oamenii care te-au inspirat?

Toți oamenii care au avut curajul să riște și să investească în propriul potențial, fie ei faimoși sau nu. Mă motivează constant să fac mai mult și mai bine.

_P4A5712

Ce spune Catalin Georgescu despre sine?

Georgescu spune despre Cătălin că mai are câțiva ani până când mâna îi va prinde din urmă imaginația. Și-ar fi bine să se țină de carte, că partea asta nu dispare niciodată.

Foto: Cătălin Georgescu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii