Cât de des ar trebui să speli sutienul? Regula de igienă care îți protejează pielea

Cât de des ar trebui să speli sutienul

Curățarea lenjeriei intime a devenit un subiect controversat și asta pentru că de-a lungul timpului, specialiștii au prezentat o mulțime de opinii și de reguli pe care femeile ar trebui să le respecte. Astfel, femeile s-au întrebat de multe ori cât de des ar trebui să spele sutienul pentru a evita apariția problemelor dermatologice.

Sutienul intră în contact direct cu pielea și cu uleiurile existente la nivelul acesteia. Acest lucru favorizează acumularea murdăriei, transpirației, ceea ce poate duce la dezvoltarea bacteriilor. Pentru a evita acest lucru, specialiștii sunt de părere că e nevoie să fie respectată o regulă simplă atunci când vine vorba despre curățarea sutienului.

Cât de des ar trebui să speli sutienul?

Pentru că nu intră în contact cu mediul exterior, doamnele și domnișoarele cred în mod greșit că sutienul nu trebuie curățat foarte des și că poate fi purtat de mai multe ori. Ei bine, acest obicei este total greșit și poate duce la apariția erupțiilor, iritațiilor și alergiilor. În timp ce unele persoane sunt de părere că spălarea frecventă a sutienului duce la deteriorarea mult mai rapidă a acestuia, specialiștii în igienă atrag atenția că acest element al lenjeriei intime ar trebui spălat după fiecare purtare sau cel mult după 3-4 utilizari, potrivit rd.com.

Dacă în sezonul rece putem curăța sutienul după 4 purtări, lucrurile se schimbă radical în timpul verii, atunci când organismul elimină mai multă apă prin intermediul transpirației. Astfel, în sezonul estival, sutienele ar trebui spălate zilnic.

Pentru a evita deteriorarea sutienelor din cauza curățării excesive, specialiștii recomandă ca acestea să fie spălate de mână și nu la mașina de spălat. Făcând acest lucru, sutienul își va păstra elasticitatea mai mult timp.

Bianca Hriscu

Foto: shutterstock.com

Citește și:

5 accesorii care îți vor completa perfect ținutele în acest sezon. Trebuie să le ai și tu!

Rochii de mireasă la modă în 2018. Ce ținută ar trebui să alegi dacă te pregătești să faci pasul cel mare?

Rochii de zi la modă în primăvara-vara lui 2018. Nu trebuie să îți lipsească din garderobă!

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse