Castigatoarele premiilor Femeia Anului 2009

Castigatoarele acestei editii sunt:

  • Ana Revenco  – Categoria Apararea si Promovarea Drepturilor Femeii
  • Ioana Magura Bernard – Categoria Apararea si Promovarea Valorilor Democratiei
  • Katie Rizvi – Categoria Apararea si Dezvoltarea Categoriilor Defavorizate
  • Elena Mosuc – Categoria Ambasador al Artei Romanesti peste Hotare
  • Dana Deac – Categoria Implicare si Responsabilitate Sociala
  • Mihaela Guias – Categoria Initiativa in Sprijinul Semenilor
  • Natalia Ungureanu – Categoria Initiativa in Sprijinul Semenilor
  • Florentina Opris – Categoria Initiativa in Sprijinul Semenilor
  • Monica Radu – Categoria Initiativa in Sprijinul Semenilor
Natalia Ungureanu si Raegan Glugosh

Natalia Ungureanu
Categoria Initiativa in Sprijinul Semenilor

Si-a inceput activitatea in domeniul asistentei sociale, lucrand cu copiii strazii. Din 2005, este coordonatoarea centrului maternal Casa Agar' care ofera adapost mamelor tinere cu copii mici, femei care au ajuns in acest centru din cauza violentelor, a neintelegerilor din familie si a lipsurilor financiare de tot felul.

In loc de bataie, umilinte si impulsul de a-si abandona pruncii, aceste femei gasesc aici un adapost sigur, hrana, caldura, dar mai ales prieteni adevarati si sansa de a avea acces la educatie.

Impreuna cu fondatoarea Asociatiei Touched Romania, doamna Raegan Glugosh, sub a carei umbrela activeaza centrul maternal, se ocupa sa le ofere tinerelor mame solutii care sa le reintegreze in societate, prin gasirea unui loc de munca stabil, care sa le dea posibilitatea de a-si castiga painea zilnica, dar mai ales independenta si integritatea.

In afara acestui program de reintegrare a mamelor aflate in situatii de risc social, raspunde de crearea si instruirea unei retele de zeci de voluntari care se implica direct in ingrijirea nou-nascutilor abandonati in maternitate, dar si a copiilor bolnavi de SIDA si cancer, aflati in spitalele Budimex, Fundeni si Insitutul de Ocrotire a Mamei si Copilului.

Pentru daruirea cu care se implica in rezolvarea dramelor prin care trec aceste femei si pentru rezultatele exceptionale in prevenirea fenomenului de abandon, revista Avantaje a desemnat-o pe doamna Natalia Ungureanu Femeia Anului 2009 la categoria Initiativa in Sprijinul Semenilor.

Florentina Opris
Categoria Initiativa in Sprijinul Semenilor

Este producatoare, realizatoare si prezentatoare a doua emisiuni difuzate pe Prima TV care promoveaza conceptul de viata echilibrata bazata pe o alimentatie sanatoasa si exercitii fizice, gindire pozitiva si spirit liber.

Convinsa ca un stil de viata sanatos poate preveni multe dezechilibre si afectiuni specifice vietii moderne, a lansat acum doi ani Campania Nationala „Alege sa fii sanatos', in cadrul careia a demarat proiecte care valorifica toata experienta si cunostintele legate de nutritie si miscare fizica.

Cei care viziteaza parcurile Capitalei sau cele din mari orase din tara pot vedea ansamblul de elemente din lemn cu diverse functionalitati pe care persoane de toate varstele pot face exercitii fizice usoare, ajutati de recomandarile inscriptionate pe piramidele din mijlocul ansamblului.

Ca presedinte al Asociatiei pentru o Viata Sanatoasa, a demarat o actiune de constientizare a elevilor din clasele I-IV, pentru ca acestia sa faca mai multa miscare in aer liber si sa aleaga alimente sanatoase.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4 5

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete