Castigatoarele premiilor Femeia Anului 2009

Castigatoarele acestei editii sunt:

  • Ana Revenco  – Categoria Apararea si Promovarea Drepturilor Femeii
  • Ioana Magura Bernard – Categoria Apararea si Promovarea Valorilor Democratiei
  • Katie Rizvi – Categoria Apararea si Dezvoltarea Categoriilor Defavorizate
  • Elena Mosuc – Categoria Ambasador al Artei Romanesti peste Hotare
  • Dana Deac – Categoria Implicare si Responsabilitate Sociala
  • Mihaela Guias – Categoria Initiativa in Sprijinul Semenilor
  • Natalia Ungureanu – Categoria Initiativa in Sprijinul Semenilor
  • Florentina Opris – Categoria Initiativa in Sprijinul Semenilor
  • Monica Radu – Categoria Initiativa in Sprijinul Semenilor

Dana Deac
Categoria Implicare si Responsabilitate Sociala

Jurnalismul de investigatie din televiziune ii datoreaza enorm, fiind un adevarat formator de ziaristi in domeniu.Talentul, inteligenta si onestitatea au ajutat-o sa gaseasca echilibrul intre rigoarea unor genuri dificile precum ancheta ori reportajul si cerintele unui format comercial, specific televiziunilor private. Fie ca vorbim despre Cutia neagra', Prezentul simplu' sau Cafeaua cu sare', in toate emisiunile ei exista acelasi filon al simtului civic, al responsabilitatii pentru calitatea informatiei prezentate.

In 20 de ani de cariera in televiziune, ramane constanta preocuparea pentru cultivarea simtului civic si a responsabilitatii sociale.

Din 2005 alege sa se implice in activitatea fundatiei United Way Romania, in calitate de membru in consiliul de conducere. Participa la numeroase evenimente ale societatii civile din Romania – Gala Societatii Civile, Gala Oameni pentru Oameni', Gala World Vision – ca membru al juriului, si isi valorifica notorietatea pentru a sensibiliza opinia publica in diverse campanii de constientizare care privesc drepturile persoanelor defavorizate, prevenirea unor afectiuni grave si a abandonului scolar.

In ultimii ani duce cea mai dificila lupta, cea cu cancerul, pe care are intelepciunea sa-l considere o reevaluare a modului de a vedea viata, pe sine si pe ceilalti, o constientizare a destinului. Vorbeste deschis si isi impartaseste experientele si invataturile pentru ca si de data aceasta ii pasa de ceilalti.

Mihaela Guias
Categoria Initiativa in Sprijinul Semenilor

Este vicepresedinta Fundatiei Copiii Impotriva Intunericului, care se ocupa de cresterea si educarea a 15 copii abandonati si orfani, cu varste intre 3 si 17 ani.

Fundatie este doar denumirea oficiala a ceea ce aceasta doamna, impreuna cu sotul ei, fac de bunavoie si cu o daruire greu de imaginat – timp de 13 ani, ei au crescut nu mai putin de 42 de copii, pe langa ceilalti doi ai familiei, cu toate ca starea lor materiala e departe de a fi instarita.

Fireste ca te intrebi atunci ce motivatie au acesti oameni sa-si asume voluntar responsabilitatea de a intretine si educa atatea suflete? Raspunsul este dezarmant de simplu: acesti oameni nu vor ca si alti copii abandonati sa repete experienta prin care au trecut ei in copilaria lor.

Ei stiu ce inseamna foamea, bataia, teroarea si instrainarea care marcheaza definitiv viata unui copil orfan, si de aceea au ales sa nu ramana indiferenti si sa schimbe ceva in destinul stramb al micutilor abandonati.

Ei locuiesc acum intr-o casa aflata in comuna Domnesti, Ilfov, in care au parte de afectiunea si grija pe care numai intr-un mediu familial le poti afla. Spre norocul celor mici, perioada temporara in care pot locui in casa este nedeterminata, singura lor responsabilitate fiind cea de a merge la scoala sau la gradinita.

Grija pentru pentru asigurarea hranei, a imbracamintei, rechizitelor si jucariilor revine exclusiv celor doi soti care fac eforturi urase sa adune bani pentru traiul decent al marii lor familii. Rasplata lor este insa linistea si bucuria pe care au adus-o in viata celor 42 de copii, multi dintre ei aflati acum la casele lor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4 5

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete