Care sunt noile atribuții ale unui administrator de bloc?

Care sunt noile atribuții ale unui administrator de bloc?

Unul dintre cei mai controversați oameni din societatea românească este persoana care ocupă funcția  de administrator de bloc. Acesta este vecinul care, lună de lună, calculează valoarea facturii la întreținere și, după un program bine stabilit, încasează banii de locatari.

Odată cu trecerea timpului, administratorul a devenit specialist în servicii tehnice și de contabilitate. Totodată, acesta se implică în activități care asigură bunăstarea locatarilor și îi ajută în rezolvarea problemelor care apar în imobilul în care locuiesc.

De cele mai multe ori, administratorul de bloc este ales de către locatari, însă se poate apela și la o firmă specializată în administrarea de imobile.

Ce face un administrator de bloc?

Din cauza programului încărcat și a dorinței de a petrece cât mai mult timp cu familia, mulți dintre noi nu ne puteam lua angajamentul de a administra un imobil. De aceea, companiile care oferă servicii specializate de administrare au încercat să preia atribuțiile administratorului de bloc.

Prin urmare, locatarii pot cere înființarea unei asociații de proprietari. Dacă imobilul este ocupat în totalitate, noua entitate juridică poate fi funcțională. Aceasta aduce un plus valoare clădirii, iar proprietarii sunt astfel exonerați de sarcinile pe care, în alte condiții, ar fi fost nevoiți să le îndeplinească.

Potrivit Agerpres, pe termen lung, trecerea de la modul tradițional la unul modern, sigur și de specialitate le garantează locatarilor unui imobil o viață în comunitate mai ușoară și mai armonioasă dacă au alături un administrator polivalent și care le înțelege nevoile.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri