Care sunt alimentele pe care ar trebui să le consumi pentru a-ți crește nivelul de colagen? Vei arăta și te vei simți minunat

Colagenul este o proteină care există în foarte multe zone importante ale corpului. Deși se vorbește doar despre importanța acestuia pentru a ține ridurile la distanță, colagenul este esențial pentru buna funcționare a mușchilor, oaselor, tendoanelor sau vaselor de sânge.

Pentru că are un rol esențial în menținerea sănătății, nivelul colagenului din corp trebuie menținut în limite normale. Atunci când se găsește într-o cantitate mult prea mică în corp, pielea poate avea de suferit, ridurile făcându-și simțită prezența. În plus, oasele și articulațiile devin mult mai sensibile, apare o slăbiciune la nivel muscular, dar și tulburări ale sistemului digestiv.

Care sunt alimentele pe care ar trebui să le consumi pentru a-ți crește nivelul de colagen?

Odată cu înaintarea în vârstă, rezervele de colagen din organism încep să scadă, ceea ce înseamnă că este nevoie ca acesta să primească un mic ajutor din exterior. Dieta este foarte importantă în stimularea producției de colagen și există anumite produse alimentare care au capacitatea de a crește nivelul acestuia în organism.

“În afară de îmbătrânire, motivul pentru care oamenii nu au suficient colagen este dieta săracă. Corpul nu poate produce colagen dacă nu are elementele necesare.”, este de părere Elizabeth Bradley, potrivit health.clevelandclinic.org. 

Pentru a crește nivelul de colagen din organism, medicii recomandă ca în alimentație să fie introduse carnea de vită, pui, pește, fasolea, ouăle, produsele lactate, nucile sau cerealele integrale. La acestea se adaugă și alimentele bogate în vitamina C, cupru și zinc, printre care se numără citricele, ardeiul gras, broccoli și legumele verzi.

Atunci când nivelul de colagen din organism este unul normal, acesta funcționează mult mai bine, lucru care este vizibil cu ușurință. Pielea este mult mai întinsă, strălucitoare, iar ridurile apar mult mai greu.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Fumatul, principala cauză care determină apariția unui anumit tip de cancer. Efectele nocive ale acestui obicei

Cum îți dai seama că ești alergică la cafea? Principalele semne pe care ar trebui să le iei în considerare

Motive pentru care îți tremură mâinile. Ce afecțiuni semnalează acest simptom?

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete