De ce nu ar trebui să aplici niciodată pastă de dinți pe zonele afectate de acnee?

Indiferent că vorbim despre o acnee agresivă sau despre un coș inofensiv, primul sfat pe care îl primim pentru a rezolva această problemă rapid este folosirea pastei de dinți. Substanțele care intră în compoziția pastei de dinți sunt eficiente pentru o mulțime de alte lucruri, dar nu pentru tratarea coșurilor.

Deși este un truc ieftin, dermatologii îi atenționează pe cei care apelează frecvent la această metodă că efectele pot fi nocive asupra pielii, ducând la apariția problemelor dermatologice.

De ce nu ar trebui să aplici niciodată pastă de dinți pe zonele afectate de acnee?

Chiar dacă aplicarea pastei de dinți pe zonele afectate de acnee duce la uscarea coșurilor, acest lucru nu înseamnă că problema este rezolvată. Când intră în contact cu pielea, substanțele existente în compoziția pastei de dinți pot duce la apariția iritațiilor, erupțiilor și chiar pot favoriza răspândirea bacteriilor.

Medicul dermatolog Douglas Altchek spune că deși pasta de dinți conține peroxid de hidrogen și bicarbonat de sodiu, două ingrediente care usucă coșurile, aromele care îmbunătățesc gustul pastei de dinți pot irita pielea, provocând mâncărimi și iritații, potrivit dailymail.co.uk. În plus, pasta de dinți conține și o mulțime de uleiuri esențiale, acestea fiind și ele vinovate de agravarea acneei. Din acest motiv, pasta de dinți nu este o soluție pentru tratarea acestei probleme dermatologice.

În lipsa unui tratament specializat, aspectul tenului poate fi îmbunătățit aplicând aspirină în zonele în care există coșuri. Aceasta conține acid salicilic, care exfoliază pielea, pătrunde în interiorul porilor și calmează inflamațiile.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum a ajuns o boală mortală să stea la baza unei descoperiri epocale pentru frumusețe: botoxul

De ce nu ar trebui să porți machiaj în timpul zborului cu avionul?

De ce nu ar trebui să folosești un prosop pentru a-ți usca fața? Obiceiul care îți poate afecta tenul

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete