Care este tratamentul ce poate opri pandemia de Covid-19? Ce declară medicul Adrian Streinu-Cercel

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump a fost infectat cu Covid-19 si s-a vindecat cu ajutorul unui tratament cu anticorpi. Tratamentul ar putea fi folosit de întreaga lume, iar medicii români declară ca acesta este deja folosit în România.

Președintele Donald Trump a susținut că s-a imunizat la doar nouă zile de la infectarea cu COVID. El a primit un tratament cu anticorpi al Regeneron Pharmaceuticals Inc. Acesta face parte dintr-o clasă de medicamente cunoscute sub numele de anticorpi monoclonali, scrie mediafax.

Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) a autorizat acest tratament pentru a fi utilizat de urgenţă. Cu toate acestea, FDA a declarat că acest tratament nu este autorizat pentru pacienții de la Terapie Intensivă sau cei care necesită terapie cu oxigen.

Acesta ar putea fi administrat în cazul pacienților infectați care prezintă forme ușoare sau medii de COVID-19, indiferent de vârstă. Este potrivit atât pentru copii și adolescenți, adulți, cât și persoane de peste 65 de ani.

Specialiștii au explicat că se introduc în corp copii fabricate ale anticorpilor creați în mod natural pentru a lupta cu infecția.

Tratamentul REGEN-COV2 va fi gata pentru aproximativ 80.000 de pacienți până la sfârșitul acestei luni, pentru aproximativ 200.000 de pacienți până în prima săptămână a lunii ianuarie și pentru aproximativ 300.000 de pacienți în total până la sfârșitul lunii ianuarie, a anunțat compania farmaceutică.

Declarația medicului Adrian Streinu-Cercel despre acest tratament

Profesorul Adrian Streinu Cercel a declarat pentru Antena 3 că acest tratament îl folosește deja la Institutul Matei Balș. Mai mult de atât, acesta a spus că metoda tratamentului cu anticorpi monoclonali ar putea stopa pandemia de coronavirus în România.

„Văd că nu se vorbeşte deloc de anticorpii monoclonali şi ei ar putea să reprezinte modalitatea de ieşire din pandemie. Ei sunt acum în stadiu foarte avansat de studiu şi înregistrează un element de siguranţă foarte important.

În plus, ei reuşesc să neutralizeze şi să ţină sub control, pentru o perioadă de şase luni, o potenţială infecţie.

Eu, dacă aş fi organ decizional, m-aş orienta foarte repede spre o astfel de soluţie, în aşa fel încât să facem o administrare cât mai largă şi dacă reuşim să ţinem sub control circa 70% din populaţie, am scoate virusul din circulaţie”, a declarat prof. dr. Adrian Streinu Cercel, la Antena 3.

De asemenea, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti a mai spus că această terapie se folosește deja în unitatea pe care o conduce.

„Noi folosim şi sunt de 2 tipuri de astfel de anticorpi: se folosesc şi în scop preventiv, la contacţi, dar şi în scop terapeutic, la cei care au dezvoltat infecţia cu Sars CoV-2″, a mai spus medicul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri