Cum tratăm acasă simptomele de Covid-19? Când ar trebui să sunăm la 112?

Cum tratăm acasă simptomele de Covid-19? Când ar trebui să sunăm la 112?

Cazurile noi de pacienți infectați cu noul coronavirus au explodat în ultima perioadă. Specialiștii susțin în continuare că măsurile de prevenție a infectării cu Covid-19 sunt igiena, purtarea măștilor, creșterea imunității și distanțarea socială.

Cu toate acestea, pneumologul Beatrice Mahler, medic în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta' a specificat ce anume trebuie să facă pacienții care se tratează de Covid acasă și când trebuie să ceară ajutor medical de urgență.

„Așa cum știm și din situația internațională, atunci când vorbim de un pacient COVID, vorbim de un pacient cu evoluție imprevizibilă. Chiar dacă secția de Terapie Intensivă din Institutul Marius Nasta dispune de dotare nouă și performantă, atunci când pacientul critic ajunge în Terapie Intensivă și depășește momentul de asigurare a nivelului de oxigen în sânge prin ventilație non-invazivă, iar intubarea este ultima soluție de a salva viața acelui pacient, dificultatea momentului este extrem de mare și această afecțiune mult mai mult decât toate cele pe care le-am cunoscut până acum duce la o rată de mortalitate crescută', a declarat Beatrice Mahler la B1TV.

De asemenea, este esențial ca cei care manifestă simptome specifice să se testeze. Aceștia sunt sfătuiți să solicite testul de la serviciile de ambulanță. Dacă testul este pozitiv, este obligatorie respectarea izolării la domiciliu și respectarea măsurilor impuse.

Pentru persoanele care nu manifestă simptome grave, izolarea la domiciliu este recomandată, având în vedere numărul de cazuri. Această alegere este pentru a facilita ajutorul medical de urgență necesitat de persoanele cu simptome severe.

Saturația oxigenului scăzută, motiv de a apela 112

Experta Institutului de Pneumoftiziologie 'Marius Nasta' recomandă ca persoanele care se tratează acasă de Covid-19 să nu ignore simptomatologia.

„Un alt lucru extrem de important, pentru că din acest număr mare de pacienți diagnosticați în fiecare zi, un număr mare dintre ei rămân la domiciliu. Această situație este posibilă, dar nu înseamnă că pacienții care sunt la domiciliu cu simptome ușoare nu trebuie să fie foarte atenți la starea lor de sănătate, să își monitorizeze simptomatologia, să discute cu medicul de familie dacă starea lor de sănătate se deteriorează, iar în cazul în care saturația scade sub 93, lucru care poate fi măsurat la domiciliu cu un aparat extrem de ușor, atunci să apeleze serviciul 112 pentru a ajunge la o unitate sanitară', a mai declarat Beatrice Mahler.

Saturația oxigenului poate fi măsurată cu un pulsoximetru, care poate fi achiziționat de la magazine online sau din farmacii, iar prețul unui astfel de aparat poate varia între 70 și 150 de lei.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri