Capodopera David a lui Michelangelo ar avea penisul diferit dacă ar fi sculptată astăzi

Capodopera David a lui Michelangelo ar arăta FOARTE diferit dacă ar fi sculptată astăzi! Dimensiunea penisului „ideal' a crescut în istoria recentă, arată analiza operelor de artă masculină nud.

David este o sculptură celebră, capodoperă a Renașterii, creată între 1501 și 1504 de artistul italian Michelangelo. Este o statuie de marmură albă care măsoară 4,34 metri (5,17 metri împreună cu soclul) a unui bărbat nud. Statuia îl reprezintă pe eroul biblic David.

Statuia a fost realizată dintr-un bloc de marmură albă de Carrara, abandonată după eșecul altor sculptori. Michelangelo a știut să profite din plin de dimensiunea blocului de marmură și să forțeze unul din defecte (o spărtură în care artistul a săpat spațiul dintre brațul drept și tors) în favoarea sa. Michelangelo l-a reprezentat pe David cu praștia în mână, chiar înainte de lupta cu Goliat. Inițial plasat în fața clădirii Palazzo Vecchio, în Piazza della Signoria, originalul se află, din 1873, expus la Galleria dell’Accademia din Florența.

  • Recent, oamenii de știință au studiat dimensiunea penisului în lucrări de artă din Renaștere până în prezent.
  • Ei au descoperit că reprezentările penisului au devenit mai mari în timp.
  • Imaginile contemporane cu penisuri foarte mari ar putea contribui la „sentimentul de inadecvare la bărbați'.

Statuia David a lui Michelangelo este bine cunoscut pentru “bărbăția” sa mică

david, famous sculpture by michelangelo in museum, florence

Se spune că dacă artistul renascentist și-ar fi creat sculptura în zilele noastre, cel mai probabil ar fi folosit mai multă marmură pentru zona intimă a lui David, spun antropologii.

Oamenii de știință care au analizat dimensiunea penisului în lucrări de artă din perioada Renașterii și până în prezent au descoperit că dimensiunea penisului s-a mărit în timp.

“În picturile care înfățișează bărbați nuzi, dimensiunea penisului a crescut treptat de-a lungul ultimelor șapte secole, și mai ales după secolul al XX-lea”, au spus cercetătorii de la Universitatea Selcuk și Universitatea Biruni, din Turcia.

Iar imaginile contemporane ale penisurilor mari ar putea contribui la „sentimentele de inadecvare și nemulțumire la bărbații moderni', au spus cercetătorii, care a analizat 160 de lucrări de artă cu bărbați nud, create de 99 de artiști din 21 de țări. Ei au ales să studieze picturile din perioada Renașterii (1400-1599) încoace pentru că atunci „oamenii au devenit un punct central în pictură, iar imaginile create au încercat să reflecte frumusețea ideală a formei umane'.

„Ca urmare a influenței reduse a Bisericii asupra artei, imaginile nud au fost adesea reprezentate în această perioadă', au spus aceștia.

Primele exemple cunoscute de imagini falice din artă datează din epoca de piatră, cu aproximativ 30.000 de ani în urmă.

Figuri umane primitive cu cap, trunchi, membre și penis au fost găsite pe pereții peșterilor din Asia Mică, lângă orașul Mersin, în spațiul unde se află acum Turcia.

„De-a lungul istoriei, ilustrațiile penisului au avut diferite semnificații', a scris echipa turcă în lucrarea lor de cercetare, publicată în revista de urologie BJUI.

„Cu toate acestea, dimensiunea penisului ideal pare să fi crescut în lungime de-a lungul istoriei mai recente, în special în secolele 20 și 21; această schimbare este observată în mod clar în picturile cu nud masculin din această perioadă.”

„Evoluțiile reprezentării artistice a penisului către un ideal mai mare, posibil nerealist, în mass-media contemporană ar putea contribui la sentimentele de inadecvare și nemulțumire față de dimensiunea penisului la bărbații moderni.

„Sunt necesare studii suplimentare pentru a defini motivațiile și consecințele acestei percepții a penisului în prezent'.

Un studiu din 2006 la care au contribuit peste 50.000 de oameni, publicat în revista Psychology of Men & Masculinity, a constatat că doar 55% dintre bărbați erau mulțumiți de dimensiunea penisului.

Iar un studiu din 2018, publicat în Jurnalul Internațional de Cercetare a Impotenței, a constatat că dimensiunea penisului mică este un factor de risc pentru disfuncția erectilă.

Un bebeluș a murit din cauza unei pompe de sân contaminată

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber