Capitoliul Statelor Unite ale Americii, ce adăpostește acest edificiu

Capitoliul Statelor Unite din Washington este un simbol al poporului american și al guvernului său, locul de întâlnire al legislativului națiunii.

Capitoliul găzduiește o colecție importantă de artă americană și este o realizare arhitecturală în sine. Este o clădire de birouri de lucru, precum și o atracție turistică vizitată de milioane de oameni în fiecare an.


US Capitol Dome RotundaSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Capitoliul este sediul oficial al Congresului Statelor Unite ale Americii. Legenda spune că prima piatră a Capitolului a fost pusă de însuși George Washington. Astăzi este una dintre cele mai recunoscute clădiri din Statele Unite.

Construcția Capitoliului a început în 1793. În noiembrie 1800, Congresul SUA s-a întâlnit în prima porțiune finalizată, aripa nordică.

Deși Capitoliul a fost considerat finalizat în 1826, până în 1850 nevoia de a expanda clădirea a devenit evidentă în urma creșterii teritoriale enorme a națiunii americane. Numărul statelor din uniune a crescu și, pe măsură ce națiunea a crescut, a crescut și Congresul său. În loc de treizeci de senatori, acum erau șaizeci și doi, iar Casa a crescut de la 69 de reprezentanți la 233. Cu un Congres în expansiune rapidă, era evident că clădirea era prea mică.

Astăzi Capitoliul este “casa” Congresului SUA – Camera Reprezentanților și Senatul și un reper al arhitecturii neoclasice. Tușele arhitecturale sunt derivate din Grecia antică și Roma și evocă idealurile care i-au ghidat pe fondatorii națiunii americane.

Complexul Capitoliului de astăzi include șase clădiri majore ale Casei și Senatului, trei clădiri ale Bibliotecii Congresului, clădirea Curții Supreme, Grădina Botanică a SUA plus alte facilități. În 1958–1962 frontul central de est al Capitoliei a fost extins pentru a adăuga 90 de camere noi.

Inima Capitoliului este Rotunda, o sală circulară acoperită de cupola interioară înaltă de 87 de metri și cântărind peste 4.000 de tone. Aceasta a fost instalată folosind macarale cu abur în 1859 și este o frescă masivă pictată de artistul italian Constantino Brumidi. Această pictură murală, intitulată Apoteoza lui George Washington, constă dintr-un portret al primului președinte al națiunii care se ridică la cer, flancat de figurile alegorice ale Libertății / Autorității și ale Victoriei / Faimei. Sunt înconjurați de fecioare care reprezintă primele treisprezece colonii. În jurul perimetrului, în partea de jos, șase grupuri de figuri sunt simboluri de Război, Știință, Marină, Comerț, Mecanică și Agricultură; în aceste scene zeii și zeițele mitologice interacționează cu personaje istorice. De asemenea, Brumidi a proiectat și a început să picteze partea de sus a pereților cupolei care descrie evenimente din istoria americană. Rotunda/Cupola este cea mai importantă oprire din turul Capitoliului.

Foto: 123rf

Citeste și:

Ea are 29 de ani, el 63! Cine este românca căsătorită cu administratorul Statuii Libertății?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse