Când va veni cu adevărat iarna? În următoarele două luni ne așteaptă fenomene extreme

Când va veni cu adevărat iarna? În următoarele două luni ne așteaptă fenomene extreme

Până acum am avut parte de o lună de iarnă mai caldă decât în mod obișnuit. Chiar și la începutul lunii ianuarie am avut parte de temperaturi ceva mai ridicate decât ar fi normal la această dată.

Meteorologii au anunțat că iarna va fi veni cu adevărat, abia în luna februarie, iar prima jumătate a lunii ianuarie va fi mai caldă decât ar fi normal.

„Prima decadă a acestei luni aduce un regim de temperaturi plăcut, ore cu soare, dar să fim atenţi dimineaţa şi noaptea la ceaţă pentru că aduce vizibilitate scăzută. Sunt avertizări de ceaţă, vizibilitate sub 200 m. Să fim atenţi în trafic dimineaţa. O săptămână bună din punct de vedere termic şi al cantităţii de precipitaţii. Zăpada măsoară 125 cm la Bâlea, 98 la Vârful Omu, 89 la Călimani', a declarat, la România TV, Elena Mateescu, director ANM.

Când va veni cu adevărat iarna?

De asemenea, luna ianuarie se va menţine caldă pentru jumătatea sudică a ţării, cu toate acestea sunt posibile perioade foarte călduroase care să alterneze cu răciri bruşte.

„A doua lună din iarnă, ianuarie, va fi vreme mai caldă decât în mod obişnuit: Dobrogea, Oltenia, Muntenia şi vestul Banatului. În restul ţării, temperaturile vor fi apropiate de norme. Vorbim de o temperatură medie de -2,1 grade. Nu înseamnă că nu putem vorbi de excluderea vremii severe. Anul 2018 cum spune Centrul European poate fi un an al extremelor meteorologice, alternante de perioade foarte călduroase cu valori ridicate pentru data din calendar, apoi răciri bruşte. Aici am discutat de diferenţe termice mai mari de 15 grade de la o zi la alta', a mai adăugat meteorologul.

Cu toate acestea, este foarte posibil ca luna februarie să fie „una autentică de iarnă'.

„Sunt schimbări, normale din punct de vedere termic. Păstrează tendinţa în precipitaţii. Cantităţi peste norme şi cantităţi apropiate de norme în Dobrogea, Moldova. Luna februarie este una autentică de iarnă. Alternanţa va fi un element caracteristic pentru că au fost diferenţe mari, sunt diferenţe care ne indică faptul că extremele meteo în contextul încălzirii s-au accentuat şi din ce în ce mai tare. Vorbim de aceste diferenţe din punct de vedere al valorilor extreme de temperatură', a precizat directorul ANM.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Medicii de familie nu mai eliberează rețete compensate și trimiteri către medicii specialiști

WhatsApp a făcut anunțul! Acestea sunt telefoanele pe care aplicația nu va mai funcționa începând cu anul 2018

Vremea se răcește din nou în mai multe regiuni! A fost emis un cod galben de vânt

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Stiri