Când va avea loc parastasul de 40 de zile de moartea Regelui Mihai I? Slujba va fi oficiată la Curtea de Argeș

BUCURESTI – FUNERALII – REGELE MIHAI I AL ROMANIEISeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Luna trecută l-am pierdut pe Majestatea Sa Regele Mihai I, iar în scurt timp se vor împlini 40 de zile de la moartea sa. Astfel, parastasul de 40 de zile va avea loc sâmbătă, de la ora 12:00, la Curtea de Argeș.

Slujba va fi oficiată de arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului, în Vechea Catedrală Episcopală și Regală de la Mânăstirea Curtea de Argeș, potrivit libertatea.ro. Cu această ocazie, va fi rostită o rugăciune la mormântul Regelui Mihai I, în pridvorul Noii Catedrale Arhiepiscopale și Regale.

Când va avea loc parastasul de 40 de zile de moartea Regelui Mihai I?

Familia Regală a anunțat că toți cei care doresc să ia parte la slujba de sâmbătă sunt bineveniți. Cu toate acestea, la rugăciunea de la mormântul Regelui Mihai I va avea acces doar Familia Regală.

La slujbă, arhiepiscopul Calinic va fi însoțit de un sobor de preoți de la Mânăstirea Curtea de Argeș și din eparhie, condus starețul mânăstirii, părintele Caliopie. De asemenea, vor lua parte la slujbă un grup de maici de la Mânăstirea Pasărea și de la Mânăstirea Țigănești.

Regele Mihai a murit pe data de 5 decembrie 2017, la vârsta de 96 de ani. Ultimul monarh al României a murit la reședința sa din Elveția. Regele Mihai I a fost înmormânat pe 16 decembrie 2017, la Curtea de Argeș.

Foto: Hepta

Mihaela Tudor

Citește și:

Rugăciunea care l-a ajutat pe Regele Mihai să supraviețuiască exilului

Regele Mihai și Regina Ana, povestea unei iubiri ideale

Adevărul despre relația dintre Regele Mihai I și Mareșalul Antonescu! Ce a făcut Majestatea sa pentru istoria țării noastre

De ce boală suferea Regele Mihai?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri