Când este Ziua Prieteniei în 2022? De ce este importantă?

Ziua Prieteniei este o zi în care se apreciază și se promovează prieteniile din toate mediile. Sărbătorită în întreaga lume la 30 iulie, această zi își propune să reducă diferențele dintre factori precum rasa, limba și cultura.

Acestă zi promovează ideea că încurajarea prieteniei între popoare, țări, culturi și indivizi poate inspira pacea și poate construi punți între aceste comunități. Prima Zi Mondială a Prieteniei a fost sărbătorită pe 30 iulie 1958 în statul nord-american „Paraguay', de către o organizație civilă internațională numită Cruciada Prieteniei Mondiale.

În 2011, Adunarea Generală a ONU a declarat ziua de 30 iulie drept „Ziua internațională a Prieteniei'. ONU a propus că prietenia poate inspira eforturile de pace între popoare, țări, culturi și indivizi și poate lega comunitățile.

De asemenea, această zi este menită să sprijine Cultura Păcii și Non-Violenței pentru Copiii Lumii.

De ce este importantă Ziua Prieteniei?

Prietenia necesită empatie, compasiune și preocupare pentru alte persoane. Valorificând și sărbătorind prietenia, încurajăm aceste caracteristici și adoptăm o perspectivă mai altruistă și mai recunoscătoare asupra vieții.

În toate comunitățile, Ziua Internațională a Prieteniei poate contribui la construirea și consolidarea relațiilor în ciuda diferențelor de cultură. Această zi poate contribui la construirea unei lumi mai amabile și mai pașnice, cu implicații care sunt ample și de mare anvergură.

Astfel că, pe 30 iulie (și nu numai) îți poți suna un prieten și să vorbești cu el. De asemenea, poți vizita pe cineva cu care nu ai mai vorbit de ceva vreme. Un lucru foarte important de reținut pentru o lume mai bună este să te gândești la ceea ce unește oamenii, în loc să te gândești la ceea ce îi desparte.

Deși Ziua Internațională a Prieteniei este sărbătorită anual pe 30 iulie, țări precum India, Bangladesh, Malaezia, Emiratele Arabe Unite și Statele Unite marchează Ziua Prieteniei în prima duminică a lunii august a fiecărui an, scrie India Today.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse