Când este Valentine’s Day 2018? Aceasta este ziua dedicată tuturor îndrăgostiților

când este Valentine’s Day 2018

Valentines Day 2018 se apropie cu pași repezi, aceasta fiind ziua din an dedicată tuturor îndrăgostiților. În ceea ce îi privește pe români, aceștia au ocazia de a-și demonstra dragostea de două ori într-o singură lună și asta pentru că există două sărbători care au în centrul lor iubirea.

Când este Valentines Day 2018?

Valentines Day este o sărbătoare împrumutată din America și care a reușit să se impună rapid și la noi în țară. La fel ca în fiecare an, Ziua îndrăgostiților este pe 14 februarie. Cuplurile aflate la început de drum, dar și cei care au o relație de lungă durată sau care sunt căsătoriți văd în această sărbătoare momentul perfect pentru a-și exprima sentimentele. De Valentines Day, declarațiile de dragoste, mesajele emoționante, ursuleții de pluș, trandafirii și bomboanele de ciocolată sunt principalele simboluri ale iubirii.

În timp ce unele persoane aleg să facă o mulțime de cadouri pe 14 februarie, alții preferă sărbătoarea românească. La noi în țară, sărbătoarea iubirii este Dragobetele, pe 24 februarie.

Care este legenda Sfântului Valentin?

Legenda spune că exista un împărat roman pe nume Claudiu al II-lea. Acesta era un mare luptător și avea o armată foarte puternică, dar reușea cu greutate să îi convingă pe bărbați să meargă la luptă și asta pentru că mulți dintre ei își doreau să stea alături de soțiile lor și de copii. Văzând acest lucru, Claudiu al II-lea a dat ordin ca niciun soldat să nu se mai poată căsători. După ce a fost dată această lege, un preot pe nume Valentin a început să căsătorească cupluri în secret. Chiar dacă ceremoniile erau oficializate în locuri ascunse, Sfântul Valentin a fost prins de către împăratul  Claudiu al II-lea.  Acesta a încercat să îl convingă să renunțe la creștinism și să devină soldat, dar pentru că a refuzat, Sfântul Valentin a fost condamnat la moarte.

Cu câteva zile înainte să moară, Sfântul Valentin a trimis scrisori de adio către prietenii săi și le-a semnat scriind “Adu-ți aminte de Valentin al tău.” De atunci, Sfântul Valentin este considerat protectorul iubirii și pentru că a fost omorât pe data de 14 februarie, această zi a fost aleasă ca fiind ziua tuturor îndrăgostiților.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Când pică Paștele în 2018, la ortodocși și la catolici?

Când nu se fac nunți în 2018?

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse