Când depresia şi frustrarea conduc o mamă la crimă

Pelicula începe cu povestea de dragoste dintre Mourielle şi Mounir, de origine marocană, care nu ţin cont de diferenţele culturale dintre ei.

În acest cuplu apare o a treia persoană, atunci când Mourielle şi Mounir decid să se căsătorească şi să aibă o familie. Este vorba de doctorul Pinget, alături de care Mounir a dus o viaţă confortabilă, încă din copilărie.

Dependenţa lui Mounir faţă de doctorul Piaget o face pe Mourielle să nu mai aibă încredere în deprinderile sale de mamă, soţie şi de învăţătoare.

De-a lungul filmului, asistăm la disfuncţiile care se nasc în sânul acestei familiei şi cum acestea sunt profund resimţite de tânăra soţie.

După ce devine mamă, Mourielle ajunge la concluzia că a intrat într-o situaţie fără ieşire, iar depresia ei se adânceşte.

Putem să urmărim pas cu pas involuţia tinerei, care începe să creadă că uciderea propriilor copii reprezintă calea de a ieşi din viaţa de familie claustrofobă.

Pe zice trece, Mourielle se simte tot mai confuză şi prinsă între cei doi bărbaţi din viaţă ei: soţul, Mounir, pe care îl iubeşte mult şi face compromisuri din această cauză şi doctorul Piaget, de care este foarte ataşat soţul ei datorită sprijinului financiar şi emoţional.

„Filmul nu înlătură responsabilitatea, dar nici nu judecă pe vreunul dintre personaje” spune regizorul Joachim Lafosse. Pentru că deşi Murielle este responsabilă de actul său monstruos, nu putem să trecem cu vederea că fiecare personaj îşi poartă în spate propria dramă şi vină.

Mourir este influenţat de protectorul său şi este incapabil să facă alegeri fiind încontinuu sfâşiat între soţie şi el.

Cu fiecare ocazie, doctorul îşi exercită controlul pshihologic asupra lui Mourriele şi subtil, se poate observa că nu îi arată respect. Joachim Lafosse spune că el este ca şi „un băiat mic care trebuie să împartă dulciuri tot timpul pentru a avea prieteni în curtea şcolii” şi că există posibilitatea ca el să nu îţi poată exprima cu uşurinţă iubirea faţă de fiul său.

În această situaţie, copiii devin o povară pentru femeie, care caută disperată o soluţie… iar intr-un moment de nebunie comite odioasa crima.

Filmul ,,Copiii noştri!,, te lasă să gândeşti, să descoperi rădăcinile tragediei, la graniţa dintre emoţie şi raţional.

Revista Avantaje te invită sâmbătă, 27 aprilie, ora 18.30, la vizionarea filmului ,,Copiii noştri!,, la Noul Cinematograf al regizorului român- Bucureşti. Te poţi înscrie aici

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse