Cancerul – boala care face tot mai multe victime

Cancerul – boala care face tot mai multe victime

Anual, sunt diagnosticati peste 12 milioane de oameni cu unul dintre cele peste 200 de tipuri de cancer care exista in lume. 

Astfel, 32.000 de oameni din lume sunt depistati cu aceasta boala, iar 8 milioane de persoane mor din cauza cancerului, in fiecare an.

Conf. dr. Tudor Ciuleanu a indicat ca in Bucuresti sunt inregistrate 5.000 de cazuri noi anual, iar pana in 2030 se estimeaza ca incidenta acestei boli o sa fie cu 69% mai mare, iar ponderea deceselor va creste cu aproape 73%.

Vestea buna este ca peste 40% din cazurile de cancer depistate din timp se vindeca, iar o contributie semnificativa pentru cresterea ratei de supravietuire o reprezinta noile terapii moleculare si tratamentele personalizate, dupa descifrarea codului genetic.

Vestea terifianta este ca nu toti bolnavii isi permit sa faca un tratament contra acestei boli, pentru ca se pot ridica costuri de peste 6.000 de euro pe luna, iar in cazul melanomului metastatic costurile urca pana la 80.000 de euro pe luna.

Pe piata romaneasca, Roche vine in ajutorul bolnavilor cu peste 35 de produse, toate medicamente originale, majoritatea produse de inalta tehnologie pentru arii terapeutice precum oncologie, infectia HIV-SIDA, hepatite virale cronice, poliartrita reumatoida. 

Dar toate aceste medicamente au un pret ridicat datorita tehnologiilor implicate in realizarea lor. In cadrul conferintei, s-au ridicat intrebari de genul ,,De ce statul roman nu ajuta bolnavii de cancer sa-si procure medicamentele?, De ce in Romania cercetarea nu este sustinuta?,,

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate