Calciul nu e singurul vinovat pentru petele albe de pe unghii

Petele albe de pe unghii apar din cauza lipsei de calciu. Este primul gând care ne trece prin minte când le vedem. Lucrurile nu sunt însă chiar așa. Află care sunt și celelalte motive.

Lipsa calciului este cel mai cunoscut motiv pe care dăm vina atunci când ne apar semnele pe unghii. Ceea ce nu este greșit. Pentru că da, o cantitate redusă de calciu poate fi anunțată de organism prin apariția acestor mici pete albicioase. Însă există și alte motive, cu aceleași manifestări.

Petele albe de pe unghii, semne de boală?

Alături de calciu, și zincul în cantități reduse poate duce la apariția acestor semne deranjante. Însă înainte de a te gândi la un deficit de minerale, asigură-te că nu au avut loc următoarele situații:

1. Lovituri. În urma unei lovituri, a unei accidentări a unghiei, este posibil să apară aceste semne. În acest caz, petele pot fi mai mari, iar dacă lovitura a fost mai severă, își vor schimba culoarea.
2. Reacții alergice. Poate părea de necrezut, având în vedere că folosești dintotdeauna un dizolvant de lac de unghii și oje. Însă acestea pot provoca alergii (poate ai schimbat brandul, iar cel nou are alte substanțe). Iar alergiile se pot manifesta sub forma unor pete albe pe unghii. Petele pot acoperi întreaga suprafață a unghiei.
3. O ciupercă a unghiilor – onicomicoza. Această ciupercă a unghiilor afectează atât unghiile de la mâini, dar mai ales pe cele de la picioare. Iar la început, așa se prezintă, sub forma unor pete care, mai apoi, se extind.

Citește și:

Ce spune despre tine lacul de unghii preferat?

Rosul unghiilor, tulburare compulsivă sau obicei prost

Foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate