Cafeaua cu unt, sănătoasă sau nu? Ce spun studiile?


 

Untul și-a găsit locul în ceștile noastre de cafea datorită presupuselor sale beneficii, beneficii potrivit cărora i-ar ajuta pe cei care vor să slăbească, dar și pe cei care-și doresc să gândească mai clar.

Cafeaua cu unt este o băutură obținută prin combinarea cafelei cu unt nesărat, dar și cu ulei de cocos, bogat în trigliceride cu lanț mediu, un tip de grăsime ușor de digerat, relatează website-ul Health Line.

Cafeaua cu unt este adesea consumată de cei care urmează dieta keto care presupune un consum ridicat de grăsimi și extrem de scăzut de carbohidrați.

Cafeau cu unt îi este similară cafelei Bulletproof (antiglonț), dezvoltată de antreprenorul Dave Asprey, care folosește un anumit tip de boabe de cafea, un lichid bogat în trigliceride cu lanț mediu și un unt nesărat, produs din laptele vacilor lăsate să pască liber, nu a celor hrănite cu alte alternative.

Cafeaua cu unt, sănătoasă sau nu? Ce spun studiile?

Aproximativ 85% dintre grăsimile din cafeaua cu unt sunt grăsimi saturate. Deși anumite studii au legat grăsimile saturate de creșterea riscului de a dezvolta o boală de inimă, cercetările au arătat că nu există o legătură directă (Sursa 1, Sursa 2, Sursa 3).

În orice caz, cantitatea de grăsimi saturate din cafeaua cu unt este extrem de mare pentru o singură servire.

Studiile arată că înlocuirea grăsimilor saturate cu grăsimi polinesaturate pot scădea riscul dezvoltării unei boli de inimă.

Produse bogate în grăsimi polinesaturate: nuci, semințe și peștele gras – somonul, heringul, tonul și macroul.

În afara conținutului bogat în grăsimi, cafeaua cu unt conține alți nutrieți importanți, printre care și vitamina A, necesară sănătății pielii, sistemului imunitar și benefică vederii.

Află ce alte proprietăți are cafeaua cu unt și dacă merită să o încerci urmărind clipul video de mai sus!

Foto: Shutterstock.ro

Citește și:

Ioana Ginghină, despre concertul Shakirei și al lui Jennifer Lopez de la Super Bowl: „Dacă e vorba de o vedetă din America e voie să faci orice'

De ce a lipsit iubitul Shakirei, Gerard Piqué, de la concertul artistei din cadrul Super Bowlului?

O mămică din Estonia este sosia lui Meghan Markle! Dacă nu ne crezi, convinge-te sigur!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Video