Cadouri buclucase
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/mu-plugins/rro-admin/assets/img/no-picture.jpg)
Gestul de a oferi cadouri arata ca ne pasa. Se zice ca nu conteaza ce oferi drept cadou, important e sa vina din inima. Din pacate, Feng Shui ne atrage atentia ca nu e chiar asa.
Putem transmite ghinion prin cadourile pe care le oferim. Probabil interesant pentru cei care cred in Feng Shui, superstitii sau nu, noi speram sa nu va speriati de ideile urmatoare, ba din contra sa va amuzati pe seama lor.

Feng – Shui sustine ca nu trebuie sa oferi trandafiri rosii. Trandafirii rosii cu coada lunga si tepi sunt un cadou cam riscant. Cu cat coada e mai lunga si tepii mai ascutiti, cu atat relatia va avea de suferit. Daca ii trimiti iubitei tale un buchet de trandafiri – gest romantic, de altfel – va fi inceputul sfarsitului relatiei.
Este mai bine daca ii oferi trandafiri roz sau crem. Inteleptii Feng Shui spun ca trandafirii galbeni maresc dragostea. Aminteste-ti sa inlaturi spinii atunci cand ii oferi iubitei trandafirii.
Niciodata sa nu ii trimiti iubitei tale trandafiri albi si rosii atat timp cat e in spital. Acest gest este considerat nefavorabil in toate spitalele din Marea Britanie.
Daca cineva primeste un buchet de trandafiri rosii si albi, florile trebuie aruncate imediat iar bolnavul sa se asigure ca nu le-a atins. Un cadou constand intr-un buchet de trandafiri rosii si albi pentru un om bolnav semnifica dorinta de moarte.
Insa, conform acestei credinte din Feng – Shui, ar trebui omorat tot romantismul din filme dar mai ales din barbatii care inca mai fac acest gest considerat minunat de catre doamne.
In plus, din popor se zice ca trandafirul rezista mai mult daca nu ii rupi tepii, explicatia ar fi ca in ei se patreaza apa din care se hraneste floarea.
Din cele mai vechi timpuri, aceasta floare delicata este considerata a fi cel mai expresiv simbol al iubirii, exprimand toate posibilele nuante pe care le poate lua sentimentul de dragoste: pasiune, suferinta, gelozie, etc.
Demult, in Italia, trandafirul era „floarea cererilor in casatorie”: indragostitul presara in fata casei iubitei sale petale de flori, iar daca a doua zi erau maturate, atunci declaratia era respinsa; daca insa petalele se gaseau tot acolo, nu mai ramanea decat sa se hotarasca ziua logodnei.
De fapt, in Vest, cadourile care au legatura cu timpul sunt chiar apreciate. Din aceasta categorie fac parte: ceasuri desteptatoare, ceasuri de perete, ceasuri de buzunar, ceasuri de mana etc.
Ceasurile masoara trecerea timpului si aceasta sugereaza, indirect, o durata limitata a vietii, ceea ce nu e chiar un lucru fericit. In China, a oferi un ceas este echivalentul participarii la funeralii, deci este tabu.
In Romania de azi, mai precis in fostul Mic Paris, cand toata lumea intarzie iar cea mai la indemana scuza este traficul, un ceas ar fi un cadou minunat pentru cineva care foloseste expresia „Ei, mai am timp” mai des decat „O zi frumoasa!”.
Feng Shui sustine ca obiectele ascutite sunt oferite mai frecvent decat v-ati astepta. Exemple de obiecte ascutite care nu sunt recomandate ca si cadouri sunt: cutit, drujba, pumnal, cutit de vanatoare, coup papier, briceag, foarfece, sabie etc.
Exista cateva motive pentru care obiectele ascutite nu sunt cele mai potrivite cadouri. A oferi obiecte ascutite ca si cadou va raci pur si simplu relatia. Cum obiectele ascutite sunt o sursa de rautate care „taie rasuflarea”, ii vei transmite prietenului tau, neintentionat bineinteles, prin aceste cadouri, numai ghinion.
Sigur ca un cutit va raci relatia… Pentru ce i-ai oferi asa ceva prietenul tau? In cel mai bun caz, il poate folosi pentru decor, daca taie bine ii poate servi in bucatarie, dar in cel mai rau caz il va folosi impotriva altora si vei avea mustrari de constiinta.
Dar ce te faci daca ai cumparat un obiect ascutit pentru prietenul tau, cadou pe care, prin absurd, si-l dorea de mult timp? Chinezii au un remediu eficient! Cere-i prietenului tau o moneda in schimbul cadoului, astfel va fi considerat un targ si nu un cadou. Atat timp cat prietenul tau plateste o suma simbolica, nu mai e considerat cadou.
In chineza, cuvantul care inseamna pantofi, „hai”, suna foarte mult ca un oftat. Este foarte nefavorabil si sugereaza nefericirea. Sa ii faci cadou o pereche de pantofi prietenului tau este ca si cum i-ai trimite ghinion.
Ar fi considerat ghinion daca nu nimeresti masura pe care o poarta iubita ta sau daca ai da o caruta de bani pe o pereche de pantofi pe care tu ii consideri superbi iar ea va spune ca sunt… oribili. Asta da ghinion! Sau daca prietena ta este o persoana practica si nici nu crede in Feng – Shui sau in surprize, nu iti ramane decat sa o iei de manuta si cu cardul in buzunar sa mergeti sa isi aleaga ea cei mai frumosi pantofi.
Sa oferi batiste este iarasi nerecomandat. Aceasta pentru ca batistele sunt folosite pentru a sterge lacrimile, care sugereaza nefericire si frustrare. Cadourile constand in batiste inseamna ca anticipezi ca cel caruia i le oferi va plange mult in viitor.
Se spune ca aduce noroc daca faci cadou: bijuterii; inele de aur si argint; inel fara perle; inele cu diamant, rubin, safir sau camee; bratari de aur sau de argint; cercei; un ceas inscriptionat cu nume; coliere cu perle in numar fara sot (dar oare mai sta cineva sa le si numere cand le cumpara sau le primeste?); albume foto; casete de bijuterii; saluri; pahare de cristal; manusi; carti; tablouri. Plante cu noroc: trandafiri albi, rosii; garoafe albe si rosii; crini; vasc; liliac; trifoi; flori de „nu ma uita”.
Se spune ca aduce ghinion daca faci cadou: inel de aur sau argint cu perle; inele cu opal sau cu ametist; medalioane; ace de cravata; cutii de lemn; batiste; fulare; incaltaminte; umbrele; oglinzi; perdele; carnete; creioane; cutite. Plante cu ghinion: ciclamen; tuberoza; macul; plante care poarta otrava.
Text: Oana Racheleanu