București, la un pas de a intra în carantină: „Sunt măsuri obligatorii”

Locuitorii din București se află la un pas de a intra în carantină. Măsurile vor intra în vigoare imediat după ce specialiștii de la DSP și INSP se vor pronunța.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a anunţat, luni, 22 martie că a crescut extrem de mult rata de infectare în Capitală, ajungând la 5.67 la mia de locuitori.

„Trebuie să aşteptăm să se pronunţe specialiştii, de la DSP, INSP. Va exista şi o întrevedere cu prefectul de Ilfov, premierul, ministru de Interne. Mâine aştept o analiză pe toate elementele.

O propunere în sine nu a fost făcută. Am discutat diferite scenarii, pe datele din pandemie, rata de infectare, mortalitate, care este traficul între Bucureşti şi judeţele limitrofe, traficul de weekend.

Nici dacă atinge 6% nu înseamnă că intră automat în carantină, se face cu propunrea DSP, apoi facem comitetul pentru situaţii de urgenţă', a fost declarația prefectului Bucureștiului, Alin Stoica pentru Digi FM.

Acesta a avut o ședință cu reprezentanții DSP și INSP pentru a stabili măsuri suplimentare în cazul în care Capitala va depăși rata de infectare de 6 la mia de locuitori. În acest sens, la Palatul Victoria, și premierul Florin Cîțu a avut o ședință cu Raed Arafat și primarii de sectoare.

Imediat după finalizarea întâlnirii s-a concluzionat că nu se va impune carantină în București, însă se vor lua noi măsuri mai drastice pentru a împiedica creșterea numărului de infectări.

„Tot ce înseamnă măsuri de închidere a şcolilor, a activităţilor economice cum sunt mall-urile, sunt măsuri obligatorii, care urmează nişte acte normative, care sunt emise de autorităţile naţionale.

La această discuţie între premier şi primari am încercat să găsim acele măsuri efective, dincolo de partea legislativă de reglementare, care să evite carantinarea Bucureştiului.

Sunt două chestiuni: o înăsprire normativă acolo unde nu se respectă lege şi controlul pe măsurile care există în acest moment, iar în cazul Primăriei Capitalei este vorba despre Poliţia Locală şi transportul în comun', a declarat primarul Capitalei, Nicuşor Dan, imediat după şedinţă.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri