Bors rusesc
Prepararea zemii de carne:
Puneti toate ingredientele pentru zeama de carne intr-un saculet de panza si fierbeti-le intr-o cratita mare cu apa impreuna cu carnea si oasele timp de o ora, la temperatura redusa.
Luati spuma pe masura ce fierbe. Scoateti carnea si oasele si puneti-le deoparte.
Scurgand zeama de carne prin tifon, veti obtine o zeama transparenta, pe care o pastrati intr-o cratita mare.
Prepararea supei:
Incalziti cuptorul la 200°C. Spalati, uscati si impachetati sfeclele in folie de aluminiu. Gatiti-le pe raftul al treilea al cuptorului timp de o ora si lasati-le sa se raceasca.
Dupa ce sfeclele s-au racit, decojiti-le si taiati-le cubulete. Adaugati cartofii rasi si tocati, rosia, sarea si piperul in zeama de carne si gatiti-le timp de 10 minute la foc mic. Intre timp, inabusiti varza, ceapa, morcovul, usturoiul si ardeiul intr-o tigaie timp de 5 minute, adaugati dovlecelul si inabusiti inca 10 minute.
Scoateti legumele din tigaie si adaugati-le in zeama de carne clocotita.
Adaugati sucul de lamaie, sfeclele taiate cubulete, pasta de tomate, prunele uscate si mierea si continuati sa fierbeti. Intre timp, scoateti carnea de pe oase, taiati-o in bucatele mici si adaugati-o in zeama de carne.
Dupa ce o lasati sa fiarba inca 25 de minute, dati-o jos de pe plita. Serviti fierbinte, cu smantana deasupra si presarata cu marar.
Sfat practic:
Carnea ar trebui sa se topeasca in gura. Asigurati-va ca este foarte bine fiarta.
Reteta oferita de Beko si www.gatesti-ingenios.ro