Boala des întâlnită care afectează mai mult femeile decât bărbații. Cele 3 semne pe care trebuie să le știi

Boala care afectează mai mult femeile decât bărbații. În fiecare an, peste 6 milioane de oameni din întreaga lume mor în urma unui stop cardiac subit, iar majoritatea sunt femei. Afecțiunile cardiace sunt adesea asociate în mod greșit cu bărbații.

Potrivit unui studiu din 2019, femeile sunt de două ori mai predispuse să moară în urma unui stop cardiac decât bărbații. Stopul cardiac este boala inimii, aceasta intră într-un ritm neregulat și se oprește brusc din bătut.

Moartea survine în câteva minute, cu excepția cazului în care inima poate fi readusă la un ritm normal prin intermediul unui curent electric de la un defibrilator sau prin resuscitare cardio-respiratorie. Însă, cercetătorii olandezi au descoperit că, deși trei sferturi dintre noi ar încerca să resusciteze un bărbat în colaps, față de 68% dacă ar fi vorba de o femeie, în public.

Ei au spus că acest lucru s-ar putea datora faptului că oamenii nu au recunoscut că femeile au suferit un stop cardiac, ceea ce poate duce la întârzieri în apelarea serviciilor de urgență.

Dar femeile însele ar putea, de asemenea, să nu fie conștiente de boala periculoasă, potrivit echipei de la Universitatea din Amsterdam, scrie The Sun.

Concluziile lor, publicate în European Heart Journal, au arătat că șansele generale ale femeilor de a supraviețui până la externarea din spital erau la jumătate față de cele ale bărbaților, 12,5% față de 20%.

Cardiologul Dr. Hanno Tan, care a condus cercetarea, a declarat:

„Este posibil ca oamenii să fie mai puțin conștienți de faptul că stopul cardiac poate apărea la fel de des la femei ca la bărbați, iar femeile însele pot să nu recunoască urgența simptomelor lor. Femeile pot avea simptome ale unui atac de cord iminent care sunt mai puțin ușor de interpretat, cum ar fi oboseala, leșinul, vărsăturile și durerile de gât sau de maxilar, în timp ce bărbații sunt mai predispuși să raporteze plângeri tipice, cum ar fi durerea toracică', a declarat cardiologul Dr. Hanno Tan, care a condus cercetarea.

Un alt motiv ar putea fi faptul că, din punct de vedere demografic, există mai multe femei în vârstă care trăiesc singure decât bărbați, prin urmare nu există atât de mulți oameni care să vadă cum se întâmplă acest lucru.

Cele 3 simptome ale stopului cardiac pe care trebuie să le știi

Semnele și simptomele care sugerează că o persoană a intrat în stop cardiac includ:

  • par să nu mai respire
  • nu se mai mișcă
  • nu răspund la niciun fel de stimulare, cum ar fi să fie atinse sau să li se vorbească

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate