Baritonul Bryn Terfel vine la Festivalul „George Enescu”

Baritonul Bryn Terfel va cânta la Ateneul din București, pe 5 septembrie, în cadrul Festivalului „George Enescu'. Este o decizie foarte recentă. El îl va înlocui pe pianistul Lang Lang care va lipsi din motive medicale.

Baritonul Bryn Terfel

Baritonul Bryn Terfel este unul dintre cei mai străluciți bas-baritoni ai generației sale

Pentru meritele sale culturale în slujba Regatului Unit Marii Britanii și Irlandei de Nord, artistul a fost înnobilat de către regina Elisabeth II. Din 30 decembrie 2016, galezul cu voce titanică este Sir Bryn.

S-a născut pe 9 noiembrie 1965 în Țara Galilor, în familia unui fermier. Limba sa maternă este galeza, iar numele său se pronunță „Brin Tervél'. Numele său întreg este Bryn Terfel Jones. Coincidența face ca înaintea lui să fi existat un alt bariton galez cu numele Bryn Jones, așa că, pentru evitarea oricărei confuzii, s-a limitat la primele două nume.

Spre deosebire de actori, muzicienii nu-și descriu cariera prin premiile obținute pentru că în muzică nu este ca în film. Muzicienii participă la concursuri în tinerețe, apoi parcursul lor este descris de activitatea muzicală: colaborări cu mari muzicieni, montări importante în cazul operei, concerte de anvergură în cazul instrumentiștilor și dirijorilor.

Din această perspectivă, Sir Bryn Terfel are în palmares roluri la Royal Opera House Covent Garden, Opera de Stat din Viena și Metropolitan Opera din Nwe York, precum și recitaluri susținute în întreaga lume.

În 2013 a fost distins cu un Premiu Grammy pentru Cea mai bună înregistrare – pentru „Inelul Nibelungilor' de Richard Wagner la Metropolitan Opera. Este laureat al unui Premiu Gramophone și al unui Classical Brit. De asemenea, este cunoscut pentru apariția sa în producția „Sweeney Todd', alături de actrița Emma Thompson.

Ca o curiozitate, în anul 1989, în concursul internațional BBC Cardiff Singer, s-a clasat pe locul II, după Dmitri Hvorostovski, ceea ce, conform evoluției ulterioare, pare de mirare. Fusese, totuși, favorit.

Baritonul Bryn Terfel

Sir Bryn Tervel îl înlocuiește pe pianistul Lang Lang

Medicul i-a recomandat repaus prelungit pianistului Lang Lang (născut pe 14 iunie 1982, Shenyang, Liaoning, China) . Nu, nu este o problemă de sănătate care să ne îngrijoreze, ci o problemă de natură inflamatorie la un braț.

Să ne amintim, violonistul Maxim Vengerov a fost silit să facă o pauză de 4 ani în urma unei operații la umăr, dar a revenit în plină strălucire. Deci nu se întâmplă ca în cazul sportivilor care, odată ce au probleme, își încheie cariera. Pianistul Lang Lang a promis că se va revanșa într-o ediție viitoare a Festivalului „George Enescu'.

Programul și acompaniamentul cu care se va prezenta Sir Bryn Terfel vor fi anunțate în curând. Urmăriți știrile pe pagina web a Festivalului „George Enescu'.

Biletele pentru seara de 5 septembrie rămân valabile.

Citește și Festivalul George Enescu pentru copii. Două biografii dramatizate: Enescu și Bartók.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Muzica, filme, carte