Baletul „Spărgătorul de nuci” îi aduce pe copii în atmosfera miraculoasă a Crăciunului

micii-jurnalisti

E perioada pregătirilor de Crăciun, brad împodobit, scrisori pentru Moș Crăciun, jucării atent împachetate, cărți de povești pline de personaje care celebrează marea sărbătoare. Cea mai potrivită vreme din an în care să mergi cu cei mici la Opera Comică pentru Copii pentru spectacolul 'Spărgătorul de nuci'.

Chiar și cei mai reticenți la muzica clasică vor fi prinși de decorurile spectaculoase, de costumele pline de strălucire, de muzica și prestația balerinilor.

Povestea îi va aduce pe copii chiar în atmosfera dinaintea Crăciunului, când îl așteaptă pe Moș să le aducă daruri multe sub brad, la fel ca fetița Clara, împreună cu fratele ei Fritz, personajele principale din 'Spărgătorul de nuci'. Clara primește un spărgător de nuci – păpușa preferată – apoi adoarme, fericită, lângă brad, iar visul ei va fi o adevărată aventură prin lumea întreagă, o călătorie spectaculoasă însoțită de jucăriile care prind viață în imaginația fetiței.

micii-jurnalisti

Pentru a duce mesajul mai departe către cei din generația lor, 12 copii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani au luat parte la a doua ediție a programului Micii Jurnaliști' la Opera Comică pentru Copii. Tinerii gazetari au văzut spectacolul Spărgătorul de Nuci' (balet de P.I. Ceaikovski, regia: Cătălin Caracaș) – după care au participat la turul ghidat în culise și la conferința de presă special organizată pentru ei.

Cei 12 ziariști culturali au fost foarte încântați să schimbe locul pentru o zi cu părinții lor – fie jurnaliști, fie bloggeri – și să experimenteze ce înseamnă să participi la un eveniment cultural, să iei notițe, să pui întrebări artiștilor la o conferință de presă și să te documentezi. Întrebările lor atipice au demonstrat că realitatea din ochii copiilor e ușor diferită de a adulților când vine vorba despre un spectacol de balet.

micii-jurnalisti

Copiii i-au văzut pe artiști ca rămânând și în afara scenei personajele din basm, iar întrebările lor s-au axat mai degrabă pe trăirile și emoțiile personajelor, pe emoțiile artiștilor. După opera Răpirea din Serai', de W.A. Mozart, și baletul clasic Spărgătorul de nuci', de P.I Ceaikovski, urmează musicalul Micuța Dorothy' și baletul contemporan Pinocchio'.

După operă, la patinoar 

De asemenea, în această iarnă, toți copiii sunt așteptați zilnic la Patinoarul Copiilor, amenajat în curtea instituției, iar cine dorește să facă o bucurie de sărbători copiilor defavorizați e invitat să doneze o jucărie în urna campaniei J.O.C. (Jucăriile Operei Comice).

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Muzica, filme, carte