4 detalii pe care musafirii tăi le observă de cum intră în casă. Le știai?

musafiri

Cu toții vrem să facem o impresie bună atunci când musafirii ne calcă pragul, dar uneori ne scapă detalii foarte importante. Acestea sunt cu adevărat esențiale. 

Când ne așteptăm musafirii, suntem atenți la o mulțime de lucruri, însă adesea uităm chiar cei mai importanți factori. Nu este vorba despre obiecte de mobilier scumpe sau de gustări sofisticate, alte lucruri contează, de fapt, la prima vedere. Iată ce detalii observă cei care îți calcă pragul în primul minut pe care îl petrec în casa ta:

  1. Uiți de el, dar este foarte important pentru a face o impresie bună

De altfel, dacă obișnuiești să gătești des, șansele ca mirosurile de la mâncare să se imprime în tapițerii sau în perdele sunt foarte mari, așa că acea aromă va persista în permanență și este foarte ușor de detectat. Aruncă un ochi printre aceste hote telescopice, care ocupă foarte puțin loc în bucătăria ta și care sunt aproape invizibile și vei vedea că mirosul din casă se va îmbunătăți simțitor.

Primul și cel mai important lucru când aștepți invitați este mirosul. În primele secunde se simt miresmele casei, iar dacă vrei să nu dezamăgești, ar trebui să acorzi o importanță sporită acestui factor. Cu siguranță ți s-a întâmplat să gătești ceva înainte să-ți aștepți musafirii, dar asta nu înseamnă că trebuie să-i primești într-o aromă de prăjeală.

  1. Când nu ții cont de acest factor esențial, nu mai contează alte eforturi pe care le faci

Când aștepți invitați, e limpede că te pregătești să-i servești cu gustări delicioase, să-i faci să se simtă bine în casa ta și să creezi o atmosferă primitoare. Indiferent, însă, de eforturile pe care le depui pentru a fi o gazdă bună, cel mai important lucru pentru impresia pe care o lași este curățenia din casa ta.

Când o casă nu este curată, pur și simplu nu poți să te relaxezi, iar asta o vor simți din plin și invitații tăi. Nici nu mai contează că ai renovat locuința după ultimele trenduri sau că ai pregătit un prânz deosebit, dacă nu ai o casă curată și ordonată, acest lucru le va rămâne în minte invitaților tăi după plecare.

  1. Luminozitatea, un factor pe care adesea îl uităm

Lumina dintr-o casă este un factor esențial pentru confortul persoanelor care locuiesc acolo. Adesea, însă, ne obișnuim cu o lumină foarte slabă sau foarte puternică și nici nu ne dăm seama că ne provoacă un disconfort. Musafirii, însă, observă foarte ușor acest lucru.

Nimic nu este mai neplăcut decât să-ți petreci o seară în semi-întuneric. În plus, tot aspectul casei se învârte în jurul felului în care este luminată, așa că, dacă vrei să ai o casă cu adevărat pusă la punct, e cazul să analizezi cu atenție acest lucru. Lumina și corpurile de iluminat pe care le ai în casă au un impact foarte mare asupra confortului și stării de spirit a celor care își petrec timpul acolo, așa că trebuie tratate ca atare.

  1. Defecțiunile cu care tu te-ai obișnuit și pe care nu le mai observi sunt imediat văzute de musafiri

O clanță stricată, un robinet care picură sau o ușă care nu se închide bine – sunt defecțiuni minore pe care ajungi să le ignori cu timpul. Invitații tăi, însă, le vor observa imediat. Dacă ții la imaginea ta, e cazul să te ocupi de aceste mici defecțiuni, în definitiv acest lucru îți va crește și ție confortul.

Urmează perioada din an în care o mulțime de persoane îți vor călca pragul, așa că trebuie să ai grijă la aspectele de mai sus dacă îți pasă de impresia pe care o lași în urmă. Tu ce observi prima dată atunci când mergi în vizită?

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse