Aura Urziceanu a luat numele soțului. În Canada e cunoscută cu numele de Aura Rully

Aura Rully

Aura Urziceanu s-a născut pe 14 decembrie 1946 și nimeni vreodată n-o să știe să spună cuvântul Septembrie mai bine ca ea. Vocea ei a fost remarcată de artiști precum Quincy Jones sau Ella Fitzgerald.

Provine dintr-o familie de muzicieni, tatăl ei, fost violonist în Orchestra Radio, a îndrumat-o către acest instrument, deși vocea ei cu inflexiuni speciale, nemaiauzite până atunci în România avea să-i aducă recunoașterea internațională. Aura Urziceanu a părăsit țara la începutul anilor 70 stabilindu-se acolo unde muzica ei era înțeleasă, aprofundată și simțită mai bine, Canada. În 1974 îl cunoaște pe Ron Rully, cel care avea să-i devină soț, un toboșar apreciat în trupa lui Quincy Jones, și începe seria unor turnee extraordinare în SUA și Europa.

Ghinion sau șansă pentru Aura Urziceanu?

În data de 4 decembrie 1989 Aura Urziceanu sosește în România pentru a pregăti un concert extraordinar la Sala Radio. Revoluția o prinde în țară, iar evenimentele întâmplate în acea perioadă o impresionează profund pe artistă. Decide să rămână în România și să nu mai plece timp de 2 ani, timp în care a organizat numeroase concerte de binefacere pentru bătrâni și copiii orfani.

A creat o școală de muzică pentru a descoperi voci valoroase și a promovat tineri cu calități vocale deosebite. În 2005, Aura Urziceanu a scos albumul “The best of Aura”, care conţine 14 piese, interpretate în şapte limbi: română, engleză, franceză, italiană, spaniolă, portugheză şi ebraică.

O căsnicie de 45 de ani

Povestea de dragoste dintre Aura Urziceanu și Ron Rully a durat mai mult de patru decenii. Cei doi au împreună un băiat, Elia Rully, stabilit în Londra unde cântă într-o formație denumită The Low Tears ducând mai departe inflexiunile jazzului moștenite de la ambii părinți. Ron Rully, partenerul de viață al Aurei a trecut în neființă la vârsta de 85 de ani. În prezent Aura Urziceanu apare pe rețele de socializare și în materialele discografice sub numele Aura Rully.

Foto: Facebook

Citește și:

Dramele care i-au marcat viața cântărețului Aurelian Andreescu

Aurelian Temişan, după concert a ajuns direct pe masa de operaţie: „Mi s-au tăiat picioarele şi mi s-a făcut rău!'

Povestea de dragoste dintre Catherine Deneuve și Marcello Mastroianni. Cum poate eșua o relație bazată pe o iubire intensă?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete