Atentie, motor: Romania filmeaza!

Hartia va fi albastraSi totul era nimic…
Pelicula lui Radu Muntean, despre noaptea de 22-23 decembrie 1989, a primit Premiul Special al Juriului la Festivalul de Film de la Namur – cel mai mare festival dedicat filmului francofon – si premiul pentru Cea mai buna regie la Festivalul de Film de la Cottbus.
Pelicula Hartia va fi albastra a obtinut inclusiv Marele Premiu la Festivalul de Film de la Berlin "Balkan Black Box". Lungmetrajul lui Muntean are in palmares si premiul pentru Cel mai bun film la cea de-a doua editie a Festivalului International de film "Eurasia" din Antalia.
In acest film semnat de Cristina Nichitus, actiunea graviteaza in jurul unor subiecte de actualitate: manelisti, averi, fotbal, evenimente mondene, sfintirea de biserici nou construite etc.
Din distributia filmului fac parte: Anca Sigartau, Ovidiu Lipan Tandarica, Catalina Mustata, Magda Catone, Mihai Malaimare, Mihai Constantin, Tora Vasilescu, Vasile Muraru. "Titlul vine de la o fraza a lui A. Macedon, care ar fi zis la un moment dat: ‘Eram totul si totul era nimic’." Si Cristina Nichitus continua: "Nimic nu conteaza, cu exceptia bucuriei si a fericirii, pe care trebuie sa le traim curat si frumos".

 

Pacala se intoarceLegaturi bolnavicioase
Lung metrajul Pacala se intoarce, care a avut premiera in Romania in iunie anul trecut, este "perechea" filmului din 1974, in care Sebastian Papaiani a creionat atat de reusit portretul unuia dintre cei mai indragiti eroi romani.
De aceasta data, rolul lui Pacala este interpretat de Denis Stefan, intr-o productie romaneasca a Companiei Nerv Film Mindshare, cu sprijinul CNC, dupa un scenariu cu tenta fina de satira, scris de Geo Saizescu.
Pacala se intoarce este povestea unui tanar care, plictisit de prea mult plimbat prin lume, se hotaraste sa revina acasa, in "tara muma".
Filmul – realizat intr-o luna si jumatate, in diferite locatii din Bucuresti si satul Pietrosita din Dambovita – reprezinta debutul in lung metraj al regizorului Tudor Giurgiu. Imaginea este semnata de Alex Sterian, unul dintre cei mai apreciati operatori romani la ora actuala, iar de decoruri s-a ocupat Adriana Grand, un scenograf cu o activitate bogata in teatrul romanesc. Scenariul filmului are la baza romanul omonim al scriitoarei Cecilia Stefanescu, care este si co-scenarista, alaturi de Razvan Radulescu.
Legaturi bolnavicioase este un film despre confuzia sentimentala in care traiesc trei tineri.

Delia Bratosin; foto: Mediafax, cinemagia.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse