Atenție! De câte ori acorzi a doua șansă?

Nu există pe lume persoane care să nu fi fost rănite de partener sau de un prieten. Și nu e vorba de rănirea fizică, ci de cea emoțională. Specialiști spun că în fața rănirii fizice nimeni nu trebuie să se gândească la o a doua șansă. Nimeni! Dar atenție! De câte ori acorzi a doua șansă?

Reacționăm diferit atunci când un om drag, la care ținem în mod cu totul special, ne provoacă o durere sufletească. Este vorba despre rezistența fiecăruia, despre capacitatea de a simți sau de a tolera. Și nu e vorba neapărat de reacție cât de gestionarea unei astfel de situații. O persoană rănită, dezamăgită, poate cădea pradă depresiei, poate țese planuri de răzbunare sau poate depăși momentul spunându-și că nu merită să i se întâmple așa ceva. Așa cum nu trebuie să lăsăm pe nimeni să ne rănească emoțional, psihologic, să nu oferim nimănui această oportunitate, la fel ar trebui să avem grijă să nu rănim nici noi pe nimeni. Este important să fim buni și iubitori, dar precauți atunci când ne deschidem inima pentru cineva.

Atunci când oamenii profită de noi în orice fel – fie că este vorba de o relație amoroasă sau de prietenie -, când singurul lucru care îl interesează pe celălalt este cât de multe și de mari favoruri îi facem, e timpul să alegem ieșirea din acea relație. Nu toată lumea merită dragostea ta și cu siguranță că nu toți merită o a doua șansă după ce te-au rănit. Va trebui să cântărești bine și să decizi cine merită a doua șansă și pentru cine merită să lupți.

Atenție! De câte ori acorzi a doua șansă?

Când oamenii îți fac rău prin lucrurile pe care le spun sau le fac, îi poți ierta și lăsa să plece din viața ta. Nu păstra în sufletul tău resentimente, nu permite să aibă putere asupra emoțiilor tale. Toate acestea ție îți vor face rău. Te-ai gândit că nu meriți să suferi după ce relația s-a încheiat? S-a încheiat și gata! Altfel, înseamnă că lași acea persoană să te controleze prin durerea pe care ți-a provocat-o. Instinctul de conservare nu-ți spune să te protejezi?!

Ai observat că o persoană te rănește constant, periodic, chiar și cu lucruri mărunte. Atrage-i atenția o dată. Fie, de două ori. Dacă va continua să o facă, nu are nicio scuză. Înseamnă că o face intenționat, pentru că acest lucru îi face placere, efectiv o hrănește suferința ta. Sau, mai grav, o amuză… Tu decizi de câte ori îi dai posibilitatea să te rănească.

Când cineva te răneste prima dată, te ia pe nepregătite, în mod neașteptat, imprevizibil. Ierți, admiți că a fost o greșeală pe care și celălalt o regretă. Ar trebui să fii prea dură, prea puternică să tragi concluzia că acea persoană nu este potrivită pentru o relație cu tine și să o închei pe loc. Există și astfel de persoane. Părerea mea e că oricine merită o a doua șansă. Dar doar a doua, nu și a treia, a patra… Nu uita că un partener care te iubește sau un adevărat prieten nu va dori să-ți provoace suferință NICIODATĂ.

foto: Shutterstock

Citește și:

De ce strănut când e cald?

Cele mai puternice afrodiziace naturale

Care sunt efectele negative ale selfie-ului? Psihologii explică ce se ascunde în spatele acestor fotografii

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Relatii