E real!!! A fost descoperit un șarpe cu două capete!

Reptilele sunt, oricum, printre cele mai înfricoșătoare vietăți. Mai mult, ele induc și o stare de repulsie, pe lângă frică. De parcă un exemplar normal n-ar fi de ajuns, în India a fost descoperit un șarpe cu două capete!

Rakesh Mohalick, un fotograf pasionat de animale sălbatice din India, a descoperit în pădurea Dhenkikot din statul Odisha, în sanctuarul animalelor sălbatice Keonjhar, o creatură înspăimântătoare. Din fericire exemplarul are o lungime de numai 14 centimetri, asta însemnând că nu îngrozește și prin dimensiuni. Cel puțin nu deocamdată, pentru că șarpele identificat este născut relativ recent, deci încă este abia un pui. Ceea ce este însă șocant e că are două capete, care funcționează independent unul de celălalt. Ambele capete sunt structural normale, cu câte doi ochi, gură și limbă despicată.

sarpe cu doua capete

Potrivit specialiștilor, este vorba despre specia numită șarpele-lup, o specie care nu este veninoasă. Faptul că cele două capete funcționează independent face ca supraviețuirea reptilei în sălbăticie să fie o adevărată provocare. De ce? Pentru că fiecare cap vânează și încearcă să își procure hrana… „după capul lui', ceea ce face dificilă și haotică deplasarea corpului. 'Practic, în aceste condiții, șarpele-lup ajunge să concureze cu el însuși', explică  Mohalick, care a studiat comportamentul reptilei. Potrivit acestuia, la o atentă observație a putut constata că, deși la prima vedere cele două capete sunt egale, în realitate unul este puțin mai dezvoltat decât celălalt. Într-o înregistrare video făcută de fotograful pasionat de animale sălbatice, se poate vedea cum puiul de șarpe-lup se străduiește să parcurgă terenul, lucru dificil în condițiile în care fiecare cap ar urmări un alt traseu.

Oricât ar părea de interesantă apariția acestui exemplar, el nu este unicat. Dar, într-adevăr, sunt foarte rare astfel de vietăți. Potrivit datelor pe care le dețin experții, la specia de șarpe-lup una din 100.000 de nașteri în sălbăticie este un exemplar cu două capete. După ce a fost fotografiat și filmat, șarpele cu două capete a fost eliberat din nou în sălbăticie.

Înca din mitologie, în multe culturi animalele cu două capete au fost considerate drept mesageri care anunță dezastre. Și cum indienii continuă să creadă în tot soiul de povești, apariția șarpelui cu două capete i-a pus din nou pe gânduri.

Foto: 123rf/ The LucyPost

Citeste și:

Un bărbat trăiește cu o tumoră facială care îi atârnă până la stomac

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate