AstraZeneca își retrage vaccinul împotriva Covid-19, invocând motive comerciale

Compania britanico-suedeză AstraZeneca, împreună cu Oxford, a dezvoltat vaccinul împotriva COVID-19, care este vândut sub numele de marcă „Covishield' și „Vaxzevria'. Compania și-a retras „autorizația de comercializare' iar vaccinul nu mai este autorizat pentru utilizare în Uniunea Europeană. Cererea de retragere a fost depusă pe 5 martie și a intrat în vigoare marți (7 mai).

Vaccinul împotriva COVID-19 al gigantului farmaceutic AstraZeneca din Marea Britanie, care a fost vândut și sub numele de Covishield, a fost retras în întreaga lume la doar câteva zile după ce a recunoscut în documentele instanței că vaccinul său poate provoca un efect secundar rar și periculos.

Gigantul farmaceutic a susținut însă că vaccinul este scos de pe piață din „motive comerciale'. Surse din presa britanică au spus că vaccinul nu mai este fabricat sau furnizat.

Deși a numit decizia „pur coincidență', gigantul farmaceutic a susținut că retragerea vaccinului nu este legată de recunoașterea în instanță că poate provoca sindromul trombocitopeniei.

Vaccinul nu mai este autorizat pentru utilizare în Uniunea Europeană. Cererea de retragere a fost depusă pe 5 martie și a intrat în vigoare marți (7 mai). Cereri similare vor fi depuse și în alte țări care au aprobat anterior vaccinul, cunoscut sub numele de Vaxzevria, inclusiv România.

Vaxzevria, de asemenea, este sub control global din cauza unui efect secundar rar care provoacă cheaguri de sânge și număr scăzut de trombocite.

Tromboză sau Sindromul trombocitopeniei (sau TTS) a fost asociat cu cel puțin 81 de decese în Marea Britanie, împreună cu numeroase efecte secundare grave. AstraZeneca se confruntă cu procese din partea a peste 50 de astfel de presupuse victime și rude ale decedaților din Marea Britanie.

„Suntem incredibil de mândri de rolul jucat de Vaxzevria în încheierea pandemiei globale. Potrivit estimărilor, peste 6,5 milioane de vieți au fost salvate doar în primul an de utilizare a acestui vaccin, și au fost furnizate peste trei miliarde de doze la nivel global. Eforturile noastre au fost recunoscute de guverne din întreaga lume și sunt considerate pe scară largă ca fiind o componentă critică a încetării pandemiei globale', a spus AstraZeneca, citat de The Telegraph.

O indiancă și-a acuzat soțul că a forțat-o să facă „sex nenatural'. Un judecător a spus că nu este o infracțiune în căsătorie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Stiri