Apariție fascinantă în Dobrogea. Păsările flamingo și-ar putea face cuiburi aici

În România, păsările flamingo sunt o raritate. În puținele momente în care au ajuns la noi, au fost văzute în Delta Dunării și pe coasta Mării Negre, pentru că preferă întinderi mari de apă de adâncime mică.

Zilele acestea, spectaculoasele păsări au putut fi observate pe două lacuri din zona Dobrogei. Peste o sută de flamingo, împărțite în două grupuri, au atras atenția specialiștilor și iubitorilor de păsări, dar și fascinația tuturor celor care le-au văzut în poze.

„O ciudată migrație se desfășoară acum în Dobrogea. Peste o sută de păsări flamingo, în două grupuri mari, au poposit pe două lacuri din zona noastră. Având în vedere că abia acum cinci-șase ani au fost observați primii flamingo după multă vreme, la noi în țară, acest grup atât de numeros aduce cu el o mulțime de întrebări: de unde vin, de ce vin, cuibăresc sau nu aici? Răspunsuri probabil că nu vor fi, dar clipe memorabile cu aceste superbe păsări voi mai avea', a scris Mihai Baciu, fotograf, ghid și pasionat de natură, pe pagina sa de socializare.

  • Daca te atrag pasarile exotice, citeste mai multe si despre pasarea kiwi!

Admirați-le de la distanță

Curiozitatea este mare în ceea ce privește apariția unor astfel de păsări. Ornitologii subliniază că, pentru a-și construi cuiburi aici, păsărilor flamingo le trebuie respectată intimitatea.

„Cuibărirea cu succes a flamingilor în România ar fi un eveniment ornitologic însemnat, dar asta se va întâmpla doar în cazul în care păsările nu sunt deranjate. De aceea, îndemnăm orice iubitor al naturii care dorește să vadă aceste păsări să le observe de la o distanță cât mai mare și să limiteze timpul vizitei la minimumul necesar observației. Nu merită sacrificată o eventuală cuibărire pentru câteva like-uri', spun și reprezentanții ONG-ului Milvus Grup.

Fascinantele nuanțe de roz, roșu și portocaliu

Păsările flamingo se hrănesc în special cu alge și crustacee care conțin pigmenți cunoscuți sub numele de carotenoizi. Dacă alimentația este bazată mai mult pe alge, pigmentul va fi mai puternic. Dacă, în schimb, se hrănesc cu alte vietăți care consumă alge, culorile de pe cioc, pene și picioare sunt mai palide.

Citește și: Animalele de companie care au cucerit internetul

Foto: Mihai Baciu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse