Apa din canalele Veneției scoate la iveală lucruri incredibile

 

venetiaSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 5

Zilele acestea apa din canalele Veneției scoate la iveală lucruri incredibile. Datorită limpezimii ei, se pot observa cu ușurință monedele aruncate pe fundul apei, resturi menajere, bancuri de pești… Cine ar fi crezut?

Veneția este orașul cu 53.000 de rezidenți dar cu 30 de milioane de turiști anual. Celebrele canale sunt mereu împânzite de gondole sau de ambarcațiuni ale municipalității, lucru deloc benefic pentru calitatea apei din principalele puncte de atracție ale orașului. Carantina impusă de dezastrul apariției noului Coronavirus a arătat o față a Veneției pe care nici măcar localnicii n-o mai știau. De zeci de ani apele nu și-au mai arătat albia, nicicând în Veneția nu s-au văzut resturile aruncate pe fundul canalelor, iar de pești nici nu se punea problema că ar exista în apele Veneției.

Să vezi bancurile de pești din apele Veneției, asta da provocare!

Știm cu toții că pesimiștii văd paharul pe jumătate gol în timp ce optimiștii îl văd aproape plin. Același lucru se întâmplă și în cazul acestei pandemii globale: în timp ce unii risipesc hârtia igienică de parcă ziua de mâine nu ar mai exista, alții văd lucrurile pozitive din izolarea lumii. Dintr-o situație atât de cruntă au ieșit la iveală imagini nemaivăzute. Apele Veneției au șocat prin limpezimea lor…

Oamenii de știință și cercetătorii sunt de acord cu privirea la scăderea semnificativă a nivelului de NO2 deasupra țării. Pe măsură ce străzile sunt goale, aerul devine din ce în ce mai curat. Apele noroioase se limpezesc, fauna își face simțită prezența iar natura își urmează cursul firesc.

Veneția – una din principalele atracții turistice ale Italiei – este sufocată pe tot parcursul anului. Zilele acestea, orașul fiind complet gol, ne-a arătat o față complet nouă. Inundațiile de anul trecut, supra-popularea cu turiști și fundațiile înecate în ape sunt doar o parte din încercările prin care a trecut Veneția. Acum pare momentul perfect ca Veneția să poată respira în voie…

Primarul orașului a oferit o explicație pentru acest fenomen: “Apa este limpede pentru că nu mai există trafic pe canale, iar sedimentele se aștern jos pe fundul apei. Bărcile și gondolele răscolesc aceste sedimente.”

Foto: Facebook

Citeste și:

Poveste adevărată: Bianca îi povestește lui Flick Domnul Rimă cum a aflat că are Coronavirus

Poveste adevărată: Lucetta Amelotti și Carlo Morandotti uciși de coronavirus

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri