Anunțul care îi vizează pe angajații de la stat. Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță?

nitatea emitentă a voucherelor de vacanţă

Vești bune pentru persoanele care sunt angajate la stat sau în companii în care statul este acționar unic sau majoritar. În anul 2018, angajații vor putea beneficia de voucherele de vacanță.

Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță?

Subiectul voucherelor de vacanță a fost unul foarte controversat de-a lungul timpului și pentru că în spațiul public au apărut informații potrivit cărora aceste tichete nu vor mai fi acordate, Ministerul Turismului a ținut să lămurească situația. Într-un comunicat de presă, reprezentanții instituției au precizat că voucherele de vacanță vor fi acordate în 2018, valoarea acestora fiind de 1,450 lei pentru fiecare salariat.

“Urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public conform cărora personalul încadrat în sectorul public, dar şi în companiile în care statul este acţionar unic sau majoritar nu va mai beneficia de voucherele de vacanţă, facem următoarele precizări: în textul de lege dezbătut în Senat, se precizează clar, la art. 9 alin. (3) următoarele: ‘În anul 2018, instituţiile şi autorităţile publice prevăzute la alin. (1) acordă o singură indemnizaţie de vacanţă sau o primă de vacanţă, după caz, sub formă de vouchere, în conformitate cu prevederile art. 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/ 2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr 94/ 2014, cu modificările şi completările ulterioare’. Aşadar, conform proiectului de lege aflat în dezbatere la Senat, tot personalul din sectorul public, dar şi din companiile în care statul este acţionar unic sau majoritar, va beneficia de vouchere de vacanţă acordate în conformitate cu OUG nr. 46 din 30 iunie 2017, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat”, au precizat reprezentanții Ministerului Turismului, într-un comunicat de presă, potrivit agerpres.ro.

Astfel, fiecare companie își va alege unitatea emitentă a voucherelor de vacanţă. Aceasta va încheia contracte cu firmele de turism din România și prin această modalitate vor fi acordate voucherele de vacanță.

Foto: hepta.ro

Citește și:

Senatul a stabilit ca românii să aibă o nouă zi liberă. Ce sărbătoare va fi inclusă pe lista liberelor legale în 2018?

Meteorologii nu vin cu vești bune! Cod galben de vânt puternic în mai multe județe! Cum va fi vremea în următoarele zile

Ora de vară va fi eliminată! O decizie a Parlamentului European a adoptat o nouă măsură cu majoritate de voturi

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri