Anul școlar 2019 – 2020. Când au loc examenele și când se ia vacanță?

elevii care nu obțin nota 5 la Evaluarea Naţională

Anul școlar 2019 – 2020.

Când au loc examenele și când se ia vacanță? Acestea sunt cele mai importante date care au rămas să fie lămurite acum, cu doar 2 săptămâni înainte să se termine acest an școlar. Provocare atât pentru profesori, cât și pentru elevi, aproape jumătate din anul acesta școlar s-a defășurat total atipic.

Cursurile s-au mutat din clase fizice, în clase online, pe diversele platforme pe care atât profesorii, cât și elevii au fost obligați să le învețe din mers.

Din 2 iunie elevii se întorc la școală. Cu ce condiții?

De astăzi, elevii din clasele terminale s-au întors în școli. Sigur, respectând strict o serie întreagă de condiții. Nu vor fi mai mult de 10 elevi într-o clasă, clasele vor fi constant dezinfectate, elevii vor purta măști și se vor dezinfecta periodic pe mâini.

Jumătate lunii iunie START pentru examene – Evaluare Națională și Bacalaureat

Abia întorși pe băncile școlii, elevii claselor terminale sunt în pline focuri înainte de cele mai importante examene din viața lor. Pe 15 iunie va avea loc Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a 8-a, iar pe 11 iunie începe examenul de Bacalaureat pentru elevii clasei a 12-a.
Pentru elevii care nu sunt în ani terminali, vacanța de vară începe pe 12 iunie.

Toate unitățile de învățământ din România au fost închise pe 11 martie din cauza epidemiei de coronavirus. Din acel moment, toată lumea a trebuit să se adapteze. Părinți, copii, profesori.

Sistemul de notare s-a schimbat și el. Profesorii sunt nevoiți acum să închidă anul școlar pe baza notelor care au fost obținute de copii până în momentul începerii pandemiei. Astfel, în cazul în care elevul are cel puțin două note / calificative pe semestrul al II-lea, se va face media cu acestea. Dacă a obținut o singură notă până acum, profesorul va face o medie bazându-se și pe cum s-a descurcat elevul la cursurile online.

Dacă respectivul copil nu a avut posibilitatea de a participa la orele de la distanță, atunci a doua notă va fi aceeași cu media din primul semestru. În cazul în care elevul nu a apucat să ia nicio notă în semestrul al doilea, atunci media anuală va fi, de fapt, media din primul semestru. Dacă aceasta este sub 5, ceea ce ar însemna ca elevul să rămână corigent, poate face o lucrare sau un proiect din lecțiile susținute online și nota primită va fi media lui anuală.

Teo Trandafir a împlinit 52 de ani! Fotografii cu prezentatoarea TV din cei 29 de ani de carieră

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri