Anul Iepurelui aduce și o nouă monedă Lunar pe piață, monedă a cărei valoare crește considerabil în timp

Anul Iepurelui ne duce cu gândul, în principal, la horoscop. Ne gândim la ce ne așteaptă într-un astfel de an, repetat o dată la 12 ani. Dar tot o dată la 12 ani sunt emise niște monede rare, din aur, a căror valoare crește cu fiecare an ce trece.

De la finalul anului trecut, monetăria din Perth, monetăria oficială a Australiei, a bătut moneda din aur Lunar Anul Iepurelui 2023, monedă ce face parte din coleția Lunar Australian Seria III. Cea mai populară din serie este moneda de o uncie (31,1 gr) care are un tiraj limitat de doar 30.000 de bucăți pe an. Moneda Anul Iepurelui este realizată din aur pur de 999,9 și a fost bătută printr-o tehnică special care îi garantează calitatea superioară și o transformă într-o adevărată capodoperă din aur.
Moneda din aur Lunar Australian Anul Iepurelui 2023 este rară . Astfel de monede au fost bătute doar de două ori înainte de începerea Serii Lunare, în 1999 și 2011, practic cea de anul acesta fiind a treia monedă Lunar Anul Iepurelui, lucru care o face perfectă pentru aurul de investiții. Este de asemenea un bun produs pentru colecționari. Moneda de anul acesta, ca și precedentele, are pe avers portretul celei mai influente și mai longevive regine, Elisabeta a II-a, iar pe revers imaginea unui iepure, animal corespondent din zodiacul chinezesc.
Ce mai este special la această monedă, lucru care-i va crește mult valoarea în timp, este că va fi ultima cu efigia Majestății Sale Elisabeta a II a. Cel mai probabil, următoarea monedă lunar va avea chipul Regelui Charles al III lea.

Moneda este disponibilă și în România, la Tavex, pentru achiziție, iar prețul unei uncii de aur se apropie de 10.000 de lei. Sigur, există și variante mai mici ale seriei, la prețuri accesibile, 150-200 euro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse