Hackerii Anonymous au dat o nouă lovitură în războiul cibernetic declanșat împotriva Rusiei

Hackeri din toată lumea s-au adunat sub numele de Anonymous, cu scopul de a duce un „război cibernetic' împotriva Rusiei. De la declanșarea războiului din Ucraina, aceștia au avut mai multe momente-cheie.

Cel mai recent atac al hackerilor Anonymous a avut în vedere baza de date a Rosneft Deutschland, adică filiala din Germania a companiei ruse de energie Rosneft. Hackerii au extras din sistemele companiei 30 de TB de date.

Conform datelor oficiale, Rosneft Deutschland este pe locul trei într-un top al companiilor din sectorul german de rafinare a petrolului, asigurând un sfert din importurile de țiței în Germania, în ultimii ani.

În plus, atacul a fost justificat și de faptul că Igor Sechin, CEO-ul Rosneft, este un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin. De altfel, el se numără printre miliardarii ruși sancționați de guvernele occidentale în ultimele săptămâni. Un iaht de 120 de milioane de dolari, aparținând lui Sechin, a fost confiscat de autoritățile franceze.

Anonymous, lovitură după lovitură

Încă de la începutul războiului din Ucraina, cei de la Anonymous au fost foarte activi. Ei au reușit să acceseze serverele agenției rusești federale din Bashkortostan, care se ocupă cu monitorizarea cenzurii presei din Rusia.

Astfel, au intrat în posesia unor documente în care se explica modul în care presa trebuie să abordeze știrile care vorbesc despre atacurile Rusiei din Ucraina. Astfel, se arăta cum știrile care vorbeau despre o invazie urmau să fie șterse, restricționarea și apoi blocarea Facebookului. În total, a fost vorba despre peste 360.000 de documente.

În plus, aceștia au atacat și serverele Departamentului de Proiecte Informaționale și au sustras toată baza de date. Hackerii au transmis și un mesaj: „Am făcut o copie! Să ne sunați dacă aveți nevoie de ceva!'

Citește și: Marina Ovsiannikova, eliberată din interogatoriul autorităților ruse

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri