Marina Ovsiannikova, eliberată, după aproape două zile fără somn

Jurnalista Marina Ovsiannikova, angajată a Televiziunii de stat ruse Canal 1, a avut curajul de a-și manifesta revolta față de situația politică actuală. Pentru gestul său, aceasta a fost reținută și interogată timp de aproape două zile. În plus, a primit și o amendă de 30.000 de ruble, echivalentul a circa 1200 lei.

Luni, în cea de-a 19-a zi a războiului din Ucraina, Marina Ovsiannikova a protestat în mod public față de realitatea acestor zile. Ea a întrerupt un program de știri în direct, ținând o pancartă cu mesajul: „Nu războiului. Opriți războiul', „Nu credeți propaganda. Ei te mint'.

De asemenea, jurnalista a transmis și un mesaj online în care a spus:

Ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este o crimă, iar Rusia este țara agresoare. Responsabilitatea pentru această agresiune ține de conștiința unui singur om, iar acel om este Vladimir Putin. Acum, întreaga lume s-a îndepărtat de noi, iar următoarele 10 generații ale descendenților noștri nu vor spăla rușinea acestui război'.

Marina Ovsiannikova: „Nu mi s-a permis să iau legătura cu familia'

Gestul tinerei a fost remarcat de președintele Zelenski. Acesta a transmis faptul că le este recunoscător acelor ruși care „nu încetează să transmită adevărul'. În același timp, și autoritățile ruse au luat măsuri.

După cele două acte de curaj, jurnalista a fost supusă unui interogatoriu care a durat două zile. Aceasta a povestit, citată de Antena 3, că va oferi, la un moment dat, mai multe detalii despre ce i s-a întâmplat. Jurnalista a precizat faptul că „Interogatoriul a durat mai mult de 14 ore. (…) Nu mi s-a permis să iau legătura cu familia și prietenii, nu mi s-a oferit nicio asistență juridică. Sunt nişte zile foarte grele în viaţa mea, am petrecut aproape două zile fără să dorm.'

Foto: Instagram

Citește și: Alături de copiii din Ucraina

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri