Andrei Gheorghe va fi incinerat. Când și unde își pot lua „rămas bun” de el cei care l-au admirat

Familia lui Andrei Gheorghe a decis cum se vor desfășura funerariile jurnalistului. Andrei Gheorghe va fi incinerat, iar după ce fosta sa soție a decis acest lucru. Ceremonia va avea loc sâmbătă dimineața, la Crematoriul Uman „Vitan Bârzești', din București, începând cu ora 10:00.

Andrei Gheorghe va fi incinerat

Aseară, familia jurnalistului a publicat un mesaj prin care a anunțat când vor avea loc funeraliile lui Andrei Gheorghe, dar și când pot admiratorii săi să-și ia adio de la el. Anunțul a fost făcut chiar pe pagina de socializare a realizatorului TV.

„Salutare Națiune! Fiul tău Andrei a plecat dintre noi, a plecat așa cum a venit, că o explozie care nu știe să ceară voie la nimic. Fiul tău Andrei a fost și fiu rispitor și cel mai blajin creștin. Fiul tău nu s-a temut să fie liber, să spună ce crede, să trăiască cum crede. Și-a iubit copiii, familia, și femeile, radio-ul, tv-ul, presă scrisă și online-ul, filmele și toate manifestările culturale inteligențe. Iubea și știință sau poate mai degrabă o respectă, nimic din ceea ce merită nu a scăpat neiubit de Andrei. Și da, știa să certe pe măsură iubirii sale, putea certă de la cel mai mic puradel până la ține, Națiune. Certă somând o schimbare, nu-i făcea plăcere, speră că ceilalți să înțeleagă, să evolueze, să crească, chiar și împotrivă dorinței sau putinței lor. Așa era el, Națiune, fiul tău Andrei, iubitul meu bărbat, minunatul lor tata, și senzaționalul vostru coleg mai mare, dar nu atât de mare încât să fi trebuit să plece… Stătea prost cu răbdarea, s-a grăbit….

Va puteți luă rămas bun de la Andrei Gheorghe, joi 22 Martie și Vineri 23 Martie, la Galeria Möbius, Str Mendeleev D.I. nr 2, Sector 1, București. Dorință exprimată în nenumărate ocazii a fost că la moartea să fie incinerat. Așadar, incinerarea are loc Sâmbătă 24 martie, la Institutul de Medicină Legală Mînă Minovici, oră 10 a.m,' a scris familia jurnalistului pe pagina sa de Facebook.

Astfel, familia jurnalistului va respecta dorința lui Andrei, pe care și-a exprimat-o de mai multe ori pe parcursul vieții. Acesta spunea că nu are nicio legătură cu relegia sau biserica.

„Necredința mea este decizia mea personală, este rezultatul unei minți pe care alții ar putea să o numească excesiv de rațională, alții ar putea spune că e aspră și rece. Eu nu sunt nici agnostic, eu nu sunt nici ateu. Eu nu cred. Eu sunt un mare necredincios', a spus Andrei Gheorghe la un moment dat reprezentanților mass-media, potrivit libertatea.ro.

Trupul lui Andrei Gheorghe va fi depus joi 22 – martie și vineri – 23 Martie, la Galeria de Artă Contemporană Möbius din strada Mendeleev D.I. nr. 2, Sector 1, București.

Trupul jurnalistului va fi depus la ora 11,00 la capela crematoriului și, după o mică slujbă urmată de momentul despărțirii de familie și de prieteni, Andrei va fi coborât în sala cuptoarelor, potrivit libertatea.ro. Corpul va fi scos din coșciugul care va fi doar închiriat și așezat pe un grilaj și băgat în cuptor.

Costurile unei incinerări ajung la suma de 900 de lei, în care sunt incluse depunerea la capelă și o urnă clasică neagră în care va fi depusă cenușa defunctului. Sicriul este închiriat separat de la firma de pompe funebre cu sume care pornesc de la 250 de lei (sicriu fără capac) și pot ajunge și la 1.500 de lei. După ceremonie, coșciugul închiriat este returnat firmei de pompe funebre.

În genaral, familiile celebrităților au ales ca incinerarea să se facă cu tot cu sicrie de lux care au costat chiar și 12.000 lei (Sergiu Nicolaescu, Zoe Ceaușescu, Silviu Brucan). Familia lui Andrei Gheorghe a ales să-l incinereze îmbrăcat, învelit într-un cearșaf, fără sicriu.

Andrei Gheorghe a fost găsit mort, pe data de 19 martie, în locuința sa din Voluntari, de către cel care avea grijă de casă. În urma autopsiei, s-a descoperit că jurnalistul a murit din cauza unor probleme cardiace pe fondul cărora, de-a lungul timpul, a suferit mai multe infarcte. Acesta a făcut stop cardio-respirator și a murit cu 12 ore înainte de a fi găsit.

Foto: Facebook

Mihaela Tudor

Citește și: 

Când va fi ridicat trupul neînsuflețit al lui Andrei Gheorghe de la IML? Încă nu se știe dacă va fi înmormântat sau incinerat

De ce a murit Andrei Gheorghe? Medicii legiști care au efectuat autopsia au spus primele ipoteze

Ultimul interviu cu Andrei Gheorghe înainte de a muri: „Fiecare carte pe care o citesc îmi deschide o bucată din cap. Cărțile mă fac mai puternic'

Mihai Morar, șocat de moartea lui Andrei Gheorghe: „El nu are voie să moară' Mesajul prezentatorului este emoționant

Imagini de colecție cu Andrei Gheorghe! Cum arăta fostul realizator TV și radio în tinerețe, când avea un păr bogat și ondulat

Cine l-a găsit pe Andrei Gheorghe mort în locuința sa? Jurnalistul murise în urmă cu 12 ore înainte de a fi descoperit

Mesajul trist publicat de fosta soție a lui Andrei Gheorghe, la scurt timp după moartea jurnalistului: „Iubitul meu care nu mai ești aici…'

Andrei Gheorghe a murit. Fostul realizator tv avea 56 de ani

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri