Andreea Marin Bănică luptă pentru vaccinarea copiilor

Andreea Marin Bănică luptă pentru vaccinarea copiilor

În România, 1 din 4 decese la copii este produs de bolile respiratorii, iar pneumococul este responsabil de mare parte din cazuri. În lume, anual, pneumococul provoacă peste 14,5 milioane de episoade de boli pneumococice grave la copiii mai mici de 5 ani, dintre care aproximativ 1 milion mor în fiecare an.

 Andreea Marin Bănică, ambasadorul Coaliţiei pentru o Nouă Prevenţie 2013, luptă alături de 7 organizaţii ale societăţii civile şi asociaţii profesionale de medici, pentru introducerea vaccinului penumococic în grila de vaccinări gratuite oferite de stat.

În acest sens, Andreea a depus un memorandum la Ministerul Sănătăţii.

Mai mult, în urmă cu doar zile ea a anunţat pe Facebook şi susţinerea unei petiţii online dedicate părinţilor, prin care aceştia pot susţine protejarea micuţii în faţa acestor boli nemiloase.

Părinţii care vor să susţină această cauză pot semna petiţia online aceesând link-ul http://www.petitieonline.com/spune_da_introducerii_vaccinului_pneumococic

„În doar câteva zile petiţia a fost semnată deja de peste 4.000 de părinţi, gata să-şi protejeze copiii împotriva acestor boli nemiloase. După ce vom strange numărul de semnături necesare îi vom înmâna Ministrului Sănătăţii un memorandum pentru a-l informa despre numărul de părinţi care îşi doresc introducerea vaccinului pneumococic. Din nefericire, în prezent doar 2% dintre părinţii din România îşi permit să cumpere vaccinul pneumococic, de aceea avem nevoie cât mai curând de introducerea acestuia în grila de imunizări gratuite“, a mai spus Andreea Marin Bănică.

În Uniunea Europeană, 23 de state au introdus deja acest vaccin în grila de imunizări gratuite. Fiind codaşă la acest capitol, România are printre cele mai mari rate de deces infantil.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Mama si copilul