ALERTĂ: S-a depășit rata de incidență în București: 6,22 la mia de locuitori

Marti, 23 martie 2021, în București s-a depășit rata de incidență a infectărilor cu noul coronavirus, 6,22 la mia de locuitori. Prefectul Capitalei a cerut autorităților pentru situațiile de urgență să trimită urgent propuneri pentru a ține sub control pandemia.

Mai mult decât atât, cei de la Direcţiei de Sănătate Publică sunt pe cale să scoată un raport de analiză a riscului, iar în urma acestuia prefectul Alin Stoica va lua în calcul mai multe măsuri, măsuri despre care nu a oferit detalii, potrivit digi24.ro.

„În anumite restaurante nu se respectă măsurile impuse, să se funcționeze pe terase și să se respecte definiția terasei. Acele petreceri fără respectarea niciunei norme sanitare sunt, evident, niște posibile focare de infecție. În noaptea de 20 spre 21 martie a fost descoperit un tânăr care trebuia să fie în carantină. Astfel de exemple nu sunt plăcute”, a declarat Alin Stoica.

În urmă cu o zi, acesta a susținut că depășirea incidenței de 6 cazuri la 1000 de locuitori nu înseamnă neapărat că locuitorii din București vor intra în carantină. Într-adevăr, carantina este prevăzută de lege, însă nu este singura măsură posibilă.

“Sunt mai multe măsuri – asta am discutat şi cu colegii specialişti. Trebuie să aşteptăm ca specialiştii să se pronunţe, în funcţie de situaţie şi în funcţie de analiza pe care o vor face. (…)

Nu înseamnă că la 6 cazuri la mie, Capitala intră automat, legea nu prevede un astfel de mecanism. Legea spune că orice fel de măsură trebuie luată odată la propunerea specialiştilor – DSP sau INSP, depinde de gradul de acoperire al măsurii (…) – după care intervine o şedinţă de comitet de situaţii de urgenţă, care este un organ colegial, se discută acolo şi se ia o decizie.

Dacă măsura este mai severă, gen carantină, atunci intervine DSU şi dă un ordin prin care se confirmă. Dacă măsura priveşte două judeţe, atunci trebuie să ajungem şi în CNSU', a mai explicat Alin Stoica.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri