Aimee Iacobescu a murit într-o sărăcie cruntă: „Pe masă… am pus din puținul pe care l-am avut. Îmi permit să cumpăr două mere pe săptămână”

Aimee Iacobescu a murit într-o sărăcie cruntă: „Pe masă… am pus din puținul pe care l-am avut. Îmi permit să cumpăr două mere pe săptămână”

După mai bine de 40 de ani de activitate, ca actriță, Aimee Iacobescu a murit la vârsta de 71 de ani. Ultimii ani din viața ei au fost dificil, mai ales că actrița suferea de cancer de mai multă vreme. 

Chiar dacă pe scenă a strălucit zeci de ani și a interpretat o mulțime de roluri, viața ei de la bătrânețe a fost destul de grea. După o viață de muncă, abia îi mai ajungeau banii să trăiască.

Aimee Iacobescu a murit într-o sărăcie cruntă

Tratamentul pentru boala de care suferea era foarte costisitor, iar din acest motiv actrița trăia de pe o zi pe alta și abia dacă îi mai rămânea ceva pentru hrana zilnică.

În urmă cu ceva timp, Aimee Iacobescu a dezvăluit că luptă din greu pentru a supraviețui, însă din păcate, aproape toți banii ei se duc pe medicamente.

„Pe masă… am pus din puținul pe care l-am avut. Banii se duc pe medicamente, așa că am cheltuit pentru mine și mama aproape 200 de lei să luăm puțină carne de miel, ouă, cozonac și pască. Norocul meu este că nu prea am voie să mănânc carne și nici nu îmi place în mod deosebit. Ar trebui să mănânc în schimb anumite fructe… Îmi permit să cumpăr două mere pe săptămână. Dar m-am învățat, mâncarea este singura la care pot face economie. La medicamente și la facturi… chiar nu am cum,' a mărturisit Aimee Iacobescu, în urmă cu ceva timp, conforms spynews.ro.

Mai mult decât atât, pentru a putea trăi, celebra actriță ajunsese să își vândă bunurile pe care le avea în casă.

Aimee Iacobescu a murit

De-a lungul vieții sale, Aimee Iacobescu a vorbit cu sinceritatea despre importanța teatrului, pe care l-a considerat mereu ca fiind totul pentru ea.

„Cred că m-am născut pentru actorie. Pe partea profesională mă consider norocoasă pentru că întotdeauna am avut publicul lângă mine. Nu am să renunț niciodată la Național, acolo am început și tot acolo vreau să mor. Poate unicul lucru care te consolează ca actor în România este modul în care te privesc oamenii pe stradă. Mă doare că teatrul și-a pierdut magia. Când intrai în teatru, uitai tot.(…) În ceea ce mă privește, mi-am iubit toate rolurile și am încercat să fiu cât se poate de sinceră, pentru că sinceritatea, naturalețea reprezintă cheia fiecărui rol. (…) Am căpătat maturitatea, experiența și energia care ar fi fost păcat să se piardă în așteptări inutile. Dacă în teatru convenția este acceptată de spectator, la film el se așteaptă să vadă viață netrucată,' spunea actrița Aimee Iacobescu, despre cariera ei.

Aimee Iacobescu a încetat din viață la 71 de ani, după o luptă grea cu una dintre cele mai grave boli și anume cancerul.

Foto: libertatea.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Motivul pentru care Aimee Iacobescu nu s-a căsătorit niciodată. Actrița a renunțat la ideea de familie și la rolul de mamă

Aimee Iacobescu, declarații tulburătoare înainte de a înceta din viață: „Nu vreau să mor, așa cum mă condamnați'

Aimee Iacobescu a murit! Actrița se simțea rău de ceva vreme și slăbise mult: „Am ajuns la 50 de kilograme'

Aimee Iacobescu a murit. Actrița avea 71 de ani

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Stiri