Ai brad natural la ghiveci de Crăciun? Uite cum îl plantezi în gradină, după sărbători

brad natural ghiveci plantare

Se apropie Crăciunul și dacă încă nu ai un brad poți alege să îți achiziționezi unul în ghiveci. Nu numai că va rezista mai mult, dar după ce trece perioada sărbătorilor îl vei putea planta în grădină, bucurându-te ani la rând de frumusețea acestuia.

De ce să alegi un brad natural la ghiveci?

Dacă faci parte din categoria celor care preferă bradul natural de Crăciun trebuie să știi că poți aduce mirosul proaspăt al acestuia în locuința ta fără să fie nevoie să tai un copac din pădure. O variantă drăguță și care te va ajuta să îți îmbogățești și grădina este bradul natural la ghiveci. Dacă nu ești o persoană foarte pretențioasă și nu vrei un brad foarte înalt, cel la ghiveci reprezintă o soluție practică. Cu toate acestea, atunci când îl achiziționezi trebuie să ții cont de câteva sfaturi prețioase.

Specialiștii recomandă să nu duci bradul în casă imediat după ce l-ai cumpărat. Diferența de temperatură ar putea să îl afecteze, motiv pentru care ar fi bine ca 2-3 zile să îl lași într-un loc mai răcoros, de preferat pe balcon. După ce ai depozitat bradul în casă, nu uita să îl uzi în mod constant.

Cum plantezi bradul după sărbători?

Oricât de mult ți-ar plăcea brăduțul la ghiveci, acesta trebuie să fie plantat în grădină. Rădăcinile acestuia se dezvoltă la suprafața solului, motiv pentru care ghiveciul îl poate împiedica să crească așa cum trebuie. Dacă temperaturile nu au fost foarte scăzute, iar solul nu este înghețat, poți planta bradul imediat după sărbători. În caz contrar, cel mai bine ar fi să aștepți până în primăvară.

Înainte de a te apuca de plantarea bradului trebuie să sapi o groapă suficient de adâncă și de lată, astfel încât rădăcinile acestuia să se poziționeze așa cum trebuie. Scoate bradul din ghiveci și acoperă rădăcinile acestuia cu un amestec de apă și pământ. După ce ai făcut acest lucru, pune bradul în groapa săpată și udă-l în mod constant.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Brad natural sau artificial? Cum alegem bradul pentru Crăciun în anul 2017. Sfaturi utile care te vor ajuta

Cum poți face lumânări parfumate la tine acasă? Miresmele Crăciunului îți vor învălui locuința

Cum să faci decorațiuni handmade de Crăciun? Idei originale care te vor ajuta să ai o casă de poveste de sărbători

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse