Aho, Aho, copii și frați, adio târguri de Crăciun, cu vin fiert și turtă dulce

Aho, Aho, copii și frați, adio târguri de Crăciun, cu vin fiert și turtă dulce

Situația nu e deloc îmbucurătoare la nivel național din cauza pandemiei cu Covid: șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, a lăsat să se înțeleagă că vom avea o iarnă foarte tristă. Luna decembrie va fi lipsită de colindători, târguri de Crăciun sau petreceri specifice. 

În scenariile optimiste ale medicilor se pare că noile cazuri de infectare vor exploda pur și simplu, iar Codul Roșu de COVID se va institui peste toată țara. Modelul matematic se bazează pe datele și măsurile luate până acum de autorități.

Doctorul Virgil Musta de la Timișoara spune că sărbătorile Crăciunului nu vor mai fi posibile în acest an. Potrivit ziuadevest.ro doctorul Musta precizează:

“Sărbătorile de Iarnă, sărbătorile în care teoretic trebuie ca familia să se strângă în jurul pomului de Crăciun, nu vor mai fiposibile în acest context epidemic. Nu de altceva, dar trebuie să ne protejăm pe noi și pe cei dragi nouă. Iar categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire nu pot fi expuse…

Așa că, dacă lumea nu respectă acum niște norme esențiale, de Crăciun, sau imediat după, pot avea surpriza să ajungă prin spital. Iar în spitale abia mai sunt locuri, situația este extrem de gravă'.

În România cele mai frumoase târguri de Crăciun se organizau în Cluj, Sibiu, Timișoara, Brașov, Oradea dar și în București.

La noi în țară  până la data de 24 octombrie ora 13.00 s-au înregistrat 205.793 de cazuri
confirmate de infecție cu coronavirus, (de la începutul pandemiei) din care 6.318 decese.

Foto: 123rf

Citeste și:

DOSAR SPECIAL: Cel mai valoros TEZAUR al României, comparabil cu al lui Tutankamon

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri